Title of a News Article

Şanlıurfa OSB’de istihdam seferberliği başlatıldı

Teşvik kapsamında bulunan iller arasında yer alan Şanlıurfa’da, istihdam adına Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün önemli bir toplantı yapıldı. Sanayi bölgesinde yatırım yapan iş adamlarına destek verme adına atılan adımlarda İş-Kur üzerinden personel alımlarında devlet hem SSK hem de vergi desteği sağlayacak.

KOSGEB İl Müdürlüğünde düzenlenen istihdam seferberliği toplantısına Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu ev sahipliği yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Ünlü, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya ve KOSGEB il Müdürü İdris Erkeksoy, düzenlenen toplantının amaçlarıyla ilgili birer konuşma yaparak devletin sunmuş olduğu teşvikten nasıl faydalanılır konusunda sanayici iş adamlarına bilgiler aktardılar.

Maaş patrondan SSK ve vergi Devletten

Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan iş adamlarına destek verme adına atılan somut adımlarla birlikte, İş-Kur üzerinde personel istihdam eden firmalara SSK ve vergi indirimi desteği sağlanacak. Yani, Sanayi bölgesinde yatırım yapan herhangi bir iş adamı İş-Kur üzerinden personel istihdam ederse, sadece maaş ödeyecek. Personelin sağlık güvencesini ve vergi indirimini devlet karşılamış olacak. Çıkan bu teşvik, 1 Ocak 2017 itibariyle başlamış olup 1 yıl süreceği belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, düzenlenen yeni teşvik yasasıyla ilgili katılımcılara bilgiler aktararak, şunları söyledi;

“Son çıkan teşvikte, çıkan vergilerinizi biz karşılıyoruz. Size burada sadece kalan, çalıştırdığınız kişinin maaşını siz ödüyorsunuz, vergisi ve primi bize ait. 6 puanlık indirim Türkiye’nin her yerinde uygulanmıyor. Şanlıurfa’nın en başta olduğu sadece 14 ilde uygulanıyor. Tabi bu rakam asgari ücret üzerinden uygulanan rakamlar, 295 lira gibi bir destek verilmiş oluyor. Bu toplantının verimli geçtiğine ve sizlerinde buna destek vereceğinize inanıyoruz.”

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu ise, “90 Yıllardaki kar marjlarınız yüzde 30 seviyelerinde idi. Burada hepiniz üretimcisiniz, ortalama kar marjınız yüzde 7 seviyelerinde. Tabi bunun çeşitli sebepleri var, sizlerin 4 önemli gider maliyetiniz var. Yani sizin bunlara çözüm bulmanız gerekiyor. Nedir bunlar; birincisi enerji, ikincisi ham madde, üçüncüsü dağıtım kanalları yani pazarlama giderleri, dördüncü en önemli olanda personel maliyetleri. Bu toplantıyı yapmamızın sebebi de, bu teşvik bir personelde kişi başı 773 TL maliyet azaltması yapıyor. 4 gider kaleminden birisi olan personel maliyetinizden 773 TL gider olan bu kaleminizde bu teşvikten faydalanarak azaltabiliyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya ise son olarak, “iş gücü piyasasında karşılayamadığınız mesleklerde biz mesleki eğitim vererek, sizin eleman ihtiyacınızı gidermeye çalışıyoruz. Bizim burada en önemli iki ayağımız var. 1, mesleki eğitim kursları, birde iş başı eğitim kursları. Mesleki eğitim kurslarını artık sınıflarda vermiyoruz. Mesleki eğitim kurslarla sizlerle iş birliği yaparak veriyoruz.” Dedi.

Şanlıurf Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve verimli geçtiği ifade edilen istihdam seferberliği toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195