Title of a News Article

Şanlıurfalıların gayretine ihtiyacımız var!...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin’in öncülüğünde gerçekleştirilen “STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın 4.’sü, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan ŞUTSO Başkanı Ertekin "Tüm Şanlıurfalıların gayretine ihtiyacımız var" dedi.

Şanlıurfalıların gayretine ihtiyacımız var!...
banner206
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin’in öncülüğünde ilimizin ekonomik problemleri ve sektörel sorunların tartışıldığı “STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın 4.’sü, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda, Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ŞUTSO  Başkanı Ertekin "Tüm Şanlıurfalıların gayretine ihtiyacımız var" dedi.

Toplantıda ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin sunumunda, Şanlıurfa’nın potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşılabileceğini hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçilebileceğini vurguladı. Başkan Ertekin gerçekleştirilen toplantıda şu açıklamaları yaptı: “Hükümetimizin belirlemiş olduğu 2023 yılında kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine acaba ilimiz potansiyelleri ile ulaşabilir miyiz diye önce kendimize sorduk ve ardından ilimizin tüm potansiyellerini kattığımız bir projeksiyon çalışması hazırladık. Bu çalışmada gördük ki, ilimizin potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşabiliyoruz hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçiyoruz. Bu noktada Öncelikle ilimizin mevcut potansiyellerinin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor, Şanlıurfalılar olarak ortak amacımız ilimize hizmet ve ilimizin kalkınmasını sağlamak olmalıdır. İlimizi hak ettiği yere ulaştırmamız lazım, bunun için de toplam akla ihtiyacımız var, yani tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine fikrine ve aklına ihtiyacımız var, Hep söylüyoruz ilimiz çok büyük potansiyellere sahip, bu potansiyeli iyi kullanıp ilimizi hak ettiği yere ulaştırmalıyız” dedi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise yaptığı konuşmada “Sayın Başkan Sabri Bey’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ediyoruz, ilimizin kalkınması adına gerçekleştirilecek tüm organizasyonlarda Ziraat Odası olarak imkânlarımız dâhilinde destek vermeye hazırız. Birlikte ve iş birliği içinde hareket edersek 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşabiliriz.   Ürün çeşitliliği arttırılırsa tarım sektöründeki hedefe daha kolay ulaşılabilir bu konuda çiftçimize öncülük yapmalıyız, projeler üretmeliyiz ve bu projeleri hayata geçirmeliyiz ki çiftçilerimizin de uygulamaya geçmesini hızlandıralım, çiftçilerimiz ancak çalışmaları gördükten sonra uygulamaya geçiyor” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin’in yanı sıra, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya, İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Badıllı, Murat İmamoğlu, Meclis Bakanı İbrahim İletmiş, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş, Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Başkanvekili Halil Ataş, Meclis Başkanı Ali Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Ayniberk, Halil Aksoy, Ali Demir, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamet Topdemir, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Davut Akgül, Ceylanpınar Ziraat Odası 2. Başkanı Ali Uçar, Harran Ziraat Odası Başkanı Muhsin Özyavuz, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Düzova Muhtarı İsmet Zengin katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195