Title of a News Article

ŞUTSO Üyeleri toplandı

ŞUTSO Üyeleri toplandı
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu, Meclis Üyeleri Ali Eyyüpoğlu, Mehmet Aslan, A.Furkan Yetim, Hamza Tavas, Mustafa Taş, Mehmet Paydaş gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların sonrasında olağan meclis toplantısına geçildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısı, 2019 Aralık ayı Meclis Kararı, Hesaplar İnceleme Komisyonu Kararı, 2019 Aralık Ayı mizanının görüşülmesi, 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, 2020 İş Planı ve Bütçesi ile 2019 Aralık Ayı Faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Ahmet Altun açılış konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2020 Ocak Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz. Hepinizi şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Ocak ayı meclis toplantımızı açıyorum.Öncelikle; 2020 yılının geride bıraktığımız yıldan daha verimli, ilimizin ekonomik kalkınma ve büyüme hedeflerine daha kısa zamanda ulaşacağı bir yıl olmasını diliyor, bu vesileyle tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini, ilimizin, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve beraberliğini kuvvetlendirmesini temenni ediyorum. Ayıca, geçtiğimiz ay içerisinde annesini kaybeden Meclis Üyemiz Abdülkadir Güllü, halasını kaybeden Yönetim Kurulu Üyemiz Cuma Korak, Yengesini kaybeden Meclis Üyemiz E.Sabri Akaltun ve dün amcasını kaybeden Meclis Üyemiz Bedir Süzer’e bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Geçtiğimiz Aralık ayının 25’inde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. İ.Halil Peltek ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. M.Sait Aydın ile İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısına, ertesi gün de yine Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. İ.Halil Peltek ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Mehmet Kaya ile İstanbul Sanayi Odası tarafından organize edilen ve pamuk üretiminin en etkin bölgelerinden gelen oda temsilcileri, Ulusal Pamuk Konseyi, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı, İSO Meclis üyeleri ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği, Türkiye’de yüksek kaliteli pamuk üretimini nasıl gerçekleştirebiliriz?” sorusuna yanıt aranan, Tarladan Markaya Pamuk Çalıştayı’na katıldık. Oldukça verimli geçen çalıştayın sonuç raporunu, elimize ulaştığı zaman ilgili meclis üyelerimizle paylaşacağız.

Göreve geldiğimiz günden bugüne gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız tüm projelerde, siz değerli üyelerimizin de desteğini alarak, kentin tüm ilgili paydaşlarıyla üretmek, güç birliği yapmak ve ortak hedefler belirlemek ilk önceliğimiz oldu. Kentte sağladığımız birlik ve beraberliğin yanı sıra, hükümet ve yerel yönetimler nezdinde de ilimizin birçok sorunun çözümünde öncü rol üstlendik, üstlenmeye de devam edeceğiz. Oda olarak yapacağımız organizasyon ve toplantılarla 2020 yılında da üyelerimizi işbirliği çalışmalarına yönlendirmeye, iş bağlantılarını geliştirmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Ülkemizde ve Avrupa ekonomisinde iyileşme sinyalleri var. Sanayiden tüketime, büyümeden güvene ekonomideki hareketlenme rakamlara da yansımaya başladı. Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanan gerileme, kredi piyasasında yaşanan canlanma ve güven endekslerindeki yukarı yönlü hareket, küresel sermaye akımlarının yönünü, yeniden gelişmekte olan ülkelere çevirmesi gibi gelişmeler de ülkemiz ekonomisindeki büyümenin önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını gösteriyor, ayrıca 2020 yılının, daha müreffeh geçeceğine olan inancımızı arttırıyor.

Küresel ticaret ve finans sistemi yeni bir döneme giriyor. Çünkü dünya kabuk değiştiriyor. Dünya ekonomisinde beklentiler ve yaklaşımlar değişiyor. Bu değişimin başında dijitalleşme ve e-ticaret geliyor. 2020-2030 yılları arasında dijitalleşmenin etkisi artmaya devam edecek. Bu nedenle yatırım projelerimizi oluştururken amacımız sadece bugünü değil, geleceği iyi tasarlamak ve işletmelerimizi bu değişim sürecine hazırlamak olmalıdır.

Ticaret sistemine yeni meslekleri giriyor, üretim tezgâhlarında robotlara daha fazla yer veriliyor. Bu kapsamda dijital ekonomik faaliyetlerin her geçen gün artmasıyla, işletmelerin bu duruma yönelik uyum çalışmaları da hız kazanıyor. İnovasyon ve teknolojinin dünyayı kökten değiştirdiği bir süreçte, biz de kendi işletmelerimizin rekabet ortamında güç sahibi olabilmesi için çalışmalarımızı bu yönlü kurgulamak zorundayız. Değerli Meclis Üyeleri, bir kez daha 2020 yılının ülkemize, ilimize ve tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

Meclis Başkanı Ahmet Altun'un açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde Genel Sekreter Nihal Dörtkardeş, 2019 Aralık Ayı Faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195