Title of a News Article

ŞUTSO’YA 2 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğiyle (ŞDSYB) birlikte yürüttüğü “Hayvancılık ve Hayvansal Gıda Ürünleri Kümelenme Projesi Küme Analizi Çalışması” ile 2 Milyon Dolarlık URGE Desteği almaya hazırlanıyor.

 ŞUTSO’YA 2 MİLYON DOLARLIK DESTEK
banner206

Hayvancılık ve Hayvansal Gıda Ürünleri Kümelenme çalışması temelinde gerçekleştirilen, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE Desteği) için yürütülen Küme Analizi Çalışması başvurusu kabul edildi. Bakanlık tarafından kabul edilen bu projenin ön çalışmasını gerçekleştirmek, ilimizde hayvancılığın sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek üzere ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin Başkanlığında ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda, hayvancılık sektörü yatırımcıları, sanayiciler, akademisyenler, kamu kurumu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Hedefimiz, ilk beş il arasına girmek

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin “Son yıllarda sektördeki atılıma ve devlet desteklerine rağmen zor bir süreçten geçen hayvancılık sektöründe potansiyelimizi daha da arttırmak, üretimden son tüketiciye ulaşırken değer zincirinin bütün parçalarını Şanlıurfa’ya kurmak ve hayvansal üretim konusunda ilk beş il arasına girmek hedefiyle başlatıp Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile birlikte yürüttüğümüz, Hayvancılık ve Hayvansal Gıda Ürünleri Kümelenme Projesi Küme Analizi Çalışmasını tamamlayarak Ekonomi Bakanlığına sunduk ve Bakanlık Uzmanları tarafından incelenen projemiz geçtiğimiz günlerde kabul edilerek Ekonomi Bakanlığımızın URGE desteğini almaya hak kazandı. İlimize hayırlı olsun. Ayrıca Ekonomi Bakanımıza, Başbakanımıza,  hükümet yetkililerimize ve proje çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm bürokratlarımıza ve Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

2 Milyon Dolarlık destek

Bu proje ile verilen URGE desteği ciddi bir miktardır. 400.000 ABD Doları eğitim danışmanlık ve 1.600.000 ABD dolarlık ihracat pazarlama desteği ile 2 Milyon Dolarlık bir destek söz konusudur. Bu destek hayvancılığın ivme kazanması açısından önemlidir. Üretim miktarları vizyon hedeflerimize uygun şekilde artacaktır. Yine bu sene içinde AB fonlarından Hayvancılık konusunda mesleki yeterlilik alınmasına yönelik başka bir çalışmanın da oda olarak ortağı konumunda olan ŞDSYB ile başvurusunu yaptık. Ondan da olumlu sonuç bekliyoruz. Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası olarak büyük bir heyecanla hayvancılık sektörünü üst bir boyuta taşımak için çalışıyoruz. 2015 yılı birçok açıdan yeni atılımları hayata geçirdiğimiz önemli bir yıl olarak hatırlanacaktır. Bize düşen bu enerjiyi doğru kullanarak somut iyileştirmeler gerçekleştirmektir” dedi.

Temel sorunlar belirlendi

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin’in yanı sıra Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu, Meclis Üyeleri Ahmet Sambur, M.Fatih Us, Genel Sekreter Faruk Yaşar, ŞDSYB Başkanı M. Reşat Karadeniz, Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Mehmet İriadam, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Can, Yard. Doç.Dr Kemal Yazgan, TKDK Uzmanları Elif Sevindik, Emine Köftecioğlu, Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, Sektör Temsilcileri M.Recep Uğur Özcan Akkaya, Harun Kaplama, Mehmet Adam, Osman Nuri Eren, Ahmet Aktar’ın katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında; Damızlık ırkın seçimi, Süt Toplama Merkezlerinin kurulması, Pazar Bulma, Yem Bitkilerinin tedariki ve laboratuvarın gerekliliği gibi temel sorunlar belirlendi. Bu sorunların çözümü için çalışmalar yapılması, Osmanbey ve Eyyübiye kampüslerinde yemi yetiştirilebilecek, et ve süt üretimi yapılabilecek, hatta koyun beslenebilecek çiftliklerin kurulması için fizibilite çalışmasının yapılması, bu çiftlikler için Teknokent ve TKDK’nın desteklerinin araştırılarak bir araştırma raporu hazırlanması, ayrıca projenin sürdürülebilirliği açısından gerekirse pilot çiftliklerin seçilmesi çalışmalarının yapılması, davetli listesinin daha geniş tutulması, bir sonraki toplantının çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılması kararları alındı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195