Title of a News Article

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçinin yanında olmaya devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçinin yanında olmaya devam ediyor
banner206

Bu bilinçle vatan, millet için yurdun dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ülkemizin en ücra köşelerinde çiftçilerimizin yanında olmayı ve onlara yardım etmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda, Bingöl’de görevli Veteriner Hekim Cengiz Demirtaş’ın da geçtiğimiz günlerde Bingöl’ün Genç ilçesine 50 km mesafede bulunan Yenisu köyü ve bağlı mezralarında küpeleme, sağlık taraması ve kırım kongo hastalığı ile mücadele kapsamıyla ilgili saha çalışması yapmak ve çiftçileri bilgilendirmek maksadıyla görevini yaparken, ne kadar zor şartlarda çalıştığı objektiflere yansıdı.

Genç veteriner görev yerine giderken zor arazi şartlarıyla mücadele ederken yaşlı bir köylüye de yardım etmeyi ihmal etmedi. Köylüye yardımcı olup dereden geçmesini sağlayan genç veteriner, bir insanın her şartta ülkeye karşı sorumlulukların yerine getirilebileceğini bir kez daha ortaya koydu.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN GENÇ VETERİNERE KUTLAMA

Bu emek ve özveri görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise “Bingöl’ün Yenisu köyü ve bağlı mezralarında küpeleme, sağlık taraması ve kırım kongo hastalığı ile mücadele kapsamında saha çalışması yapan Veteriner Hekim arkadaşımız Cengiz Demirtaş... Her şartta işini gönülden yapan tüm kardeşlerimi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL’DE ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Diğer yandan 2019’un ilk 6 aylık döneminde Bingöl’ün Merkez ilçesine bağlı 11 köyde toplam 325 kadın çiftçiye, 26 köyde ise toplam 847 erkek çiftçiye Modern Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği eğitimi verildi. İl genelinde ise 148 köyde modern büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, bitkisel üretim ve hayvancılık desteklemeleri, arıcılık, tarım sigortaları uygulamaları, bitki ve hayvan hastalıklarına karşı korunma yolları konularında 148 çiftçi toplantısı düzenlendi ve bu toplantılara 2.815 çiftçinin katılımı sağlandı.

Ayrıca Sürü Yönetimi Elemanı, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Meyve Ağaçlarında Budama, Ceviz Yetiştiriciliği, Orkide Yetiştiriciliği konularında açılan kurslarla 132 çiftçiye kurs verildi.

URFASTAR/HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195