Title of a News Article

Tedirgin bekleyiş sürüyor...

Tedirgin bekleyiş sürüyor...
banner206

Baklava başta olmak üzere tüm tatlı çeşitlerinde ve çerez olarak kullanılan Urfa fıstığı 2 yıl yerinde sayıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ihracat noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı fıstık sektöründe halen bir canlılık kaydedilemedi.

Türkiye'de en çok fıstık üretilen kentlerin başında gelen Şanlıurfa ve akabinde Gaziantep'te fıstık satıcıları bekleyişlerini sürdürüyor. Piyasanın canlanmasını bekleyen fıstık tüccarları baklava sektörünün adeta darbesini yiyor. Baklava tatlısının olmazsa olmazı Urfa Fıstığı geçen yıldan bu yana pek bir yükselişe geçemedi. Nizipli fistık tüccarı Hasan Akpek, baklavacıların fıstığı ucuz istemelerinden oldukları şikayetçi olduklarını söyledi.

Son bir yılda baklavanın kilosu neredeyse 2 kat arttı fakat baklavanın ana maddesi fıstık halen yerinde sayıyor. Baklavanın anavatanı haline gelen Gaziantep'te en düşük baklavanın fiyatı 160-200 TL arasında.  Geçen yıla istinaden artan baklava fiyatları, bir türlü fıstığa etki etmedi.  

Baklava çeşitlerinde kullanılan fıstık fiyatları bugün itibariyle  Şire pazarlarında Kavlak 55-67, Baklavalık iç 120-180, kırmızı kabuklu ise 45-50 arasında satıldığı teyit edildi.

Fıstık satışlarında ki bu rakamlar neredeyse 2 yıldır aynı. 

Fıstık satıcıları, fiyatların artacağı günleri adeta iple çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2021, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195