Title of a News Article

Teşekkürler Sayın Varank...

Teşekkürler Sayın Varank...
banner206

Şanlıurfa OSB Müdürlüğünün uzun süredir sıraya giren yatırımcılar için talep ettiği 2 bin hektarlık alana Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onay verildi. Bu onayla birlikte Şanlıurfa’da birçok yeni yatırımın da önü açılmış oldu.

Son dönemde birçok yatırımcı için cazibe merkezi olan ve 6. bölge teşvikleriyle önemli yatırımları çeken Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) gelen yoğun talepler nedeniyle yeterli arsa kalmamıştı. Yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu talebini değerlendiren Şanlıurfa OSB Müdürü Osman Oktay, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek durumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a iletti. Daha önceleri 1700 hektarlık yatırım alanlarının dolduğu OSB için durumu değerlendiren Bakan Varank, Şanlıurfa’nın sanayisi için önemli bir karara imza attı. Sanayicilerin beklediği 2 bin hektarlık alan Bakan Varank’ın onayıyla yatırıma kapılarını açmış oldu.

OKTAY BİZZAT TALEPTE BULUNDU

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay, geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuru yaparak sanayi alanının genişletilmesi için 2 bin hektarın açılması talebinde bulunmuştu. Söz konusu mevcut alan 4 kısımdan oluşuyor ve bir süre önce yapılan elektrik ihalesiyle birlikte neredeyse bölgenin hiçbir alt yapı sorunu yok.

Yerli ve yabancı yatırımcıların teşviklerden yararlanma adına uğrak noktası haline gelen Şanlıurfa OSB’de bu alanının yeni yatırımcılara tahsisi bekleniyor.  

Ülkenin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'da istihdama çok ciddi katkı sunan OSB bölgesinde açılması planlanan 2 bin hektar alanın yatırıma açılması binlerce işsize iş kapısı demek anlamına geliyor.

VALİ ERİN, MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyuran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, yeni açılan alanla birlikte Şanlıurfa OSB’nin tek tüzel kişiliğe sahip OSB’ler içerisinde 2. sırada yer alacağını vurguladı. Vali Erin, “Mevcut sanayi alanı 1.710 ha olan OSB’mize ek olarak talep ettiğimiz 2.000 ha alana uygunluk veren @TCSanayi Bakanımız Sn. Mustafa @varank’a şükranlarımızı arz ediyoruz.

#Şanlıurfa OSB, alan büyüklüğü bakımından tek tüzel kişiliğe sahip 325 OSB içerisinde 2. sırada yer alacak” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142