Title of a News Article

TOKİ Müjdesi...

.

TOKİ Müjdesi...
banner206

 TOKİ tarafından Şanlıurfa'nın Maşuk bölgesinde yapımı devam eden konutları alan Urfalılara indirim müjdesi geldi.  Maşuk bölgesinde  bir bölümü tamamlanan, devam eden yaklaşık 3 bin konutun fiyatlarının oldukça yüksek olması Şanlıurfa'da tepkilere yol açmıştı. Başta Bakkallar ve Bayiler odası, Kaşip,Memur-Sen ve diğer STK'ların TOKİ konutlarının yüksek fiyatla satışa çakarması üzerine,sorun AK Partinin yetkililerine ve Milletvekillerine ileltilmişti.


2015 yılının yaz mevsiminde  hak sahiplerinde teslim edilmesi beklenilen TOKİ konutlarının yüksek olan fiyatları ve taksit ödemelerinin kısa olması ev hayalini kuranları kara kara düşündürüyordu. Yaşanan bu sorun üzerine TOKİ Başkanlığı ile görüşmelerde bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. A.Kerim Gök, TOKİ'nin fiyat indirimi ve taksitlerinin uzatılmasını sağladı. 
Şanlıurfa'da uzun süredir vatandaşların  gündeme getirdiği  TOKİ konutlarının fiayt yüksekliğinde indirim yapıldığını açıklayan Milletvekili Gök'  Şanlıurfamızda binlerce konuta ihtiyaç duyuluyor, ancak TOKİ bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Maşuk bölgesinde binlerce ev tamamlanma aşamasında. VAtandaşlarımız ev alma hayalini kurdular, bu evlerin fiyatlarının yüksek olduğu bizlere ifade edildi. Meslek odalarımız ve bazı Stk ve Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda TOKİ Başkanlığı ile görüşmelerde bulunduk, TOKİ %4 4 indirim ve 24 ay taksit uzatma kararını aldı. Urfalı hemşehrilerimiz için alınan bu karar sevindiricidir'dedi. 

Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Mehmet Altun ise yaptığı açıklamada, TOKİ konutlarında ki indirim yapıldığını ve bu indirimin yanı sıra taksit uzamasının da gerçekleştiğini doğrulayarak' Vatandaşlarımızın sorunları ile yakından ilgilenen  Milletvekillerimize, BŞB Celalettin Güvenç'e teşekkür ediyorum'dedi.

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. A.Kerim Gök, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı büyük ekonomik sıkıntı yaşayan Akçakale ve Ceylanpınar esnafına 50 bin tl faizsiz kredi verilmesi için Bilim Sanayi Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç çıkmış ve bu iki ilçenin esnafına Kosgep tarafından faizsiz kredi veriliyor

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 16:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halef.yasli
Halef.yasli - 9 yıl Önce

Emeği geçen Doç Dr Abdulkerim göke teşekkür ederiz ve tokyi ceylanpınar da görmek istiyoruz

ceylanpınar esnaf
ceylanpınar esnaf - 9 yıl Önce

Bazı esnafa verilmedi çünkü ssk lı olduğundan bağkurlu olma şartı vardı bircok esnaf alamadı bu iş düzeltilirse iyi olur....

SIRADAKİ HABER

banner195