Title of a News Article

TÜMSİAD'ta madde bağımlılığı konuşuldu

.

TÜMSİAD'ta madde bağımlılığı konuşuldu
banner206

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetimi ile bir araya gelen Vali Küçük, madde bağımlılığını konuştular.

Vali İzzettin Küçük TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Başken Sadık Sade ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Vali Küçük, ilimizde özellikle son zamanlarda artış gösteren uyuşturucu kullanımı ile mücadelenin önceliğine dikkat çekti. Madde bağımlılığının sadece Şanlıurfa’nın bir sorunu olmadığını vurgulayan Vali İzzettin Küçük, “Tüm Türkiye’de problem olan bir hususu ilimizde de yaşıyoruz. Önce insanları özellikle de gençleri bu illete bulaştıran sebepleri iyi tespit etmeliyiz. Genelde uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmenin devletin bir görevi olduğuna dair yaygın kanaat var. Asıl görev devlette değil, ailelerde. Aileler çocuklarıyla yeterince ilgilenmiyor. Bilimsel veriler ışığında yaptığımız tespitlerde bu illete bulaşmanın altında yatan sebepler ilgisizlik, sevgisizlik ve şefkatsizlik.. Aileler bu hususlarda eksik bıraktığı zaman sıkıntılara zemin hazırlamış oluyor” dedi.

 

Küçük; Sadece devlet yetmez

Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Çocuğum yolunu şaşırmasın diyen çareyi devletten bekliyor. Yanlışa bulaşmışsa devlet çare bulsun diyor. Anne babama yaşlılıklarında devlet baksın diyor. Komşumun ihtiyaçlarını devlet karşılasın diyor. Tamam devlet kendine düşen kısmı zaten yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Hatta yeni ve modern 3 merkez daha yapıyoruz. Bunların ihalelerini 2 aya kadar yapacağız. Ama burada ailelerin hiç mi sorumluluğu yok. İnsani olarak toplumun hiç mi sorumluluğu yok. Biz birey olarak, insan olarak yapmamız gerekenleri yeterince yapıyor muyuz?”

TÜMSİAD’ın yıllardan beri madde bağımlılığı ile mücadele projelerini de takdirle karşıladığını belirten Vali Küçük, toplumun tüm katmanlarının sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Sade ise yaptığı açıklamada, TÜMSİAD olarak madde bağımlılığı ile mücadelede yürütülen projenin ortağı olduklarını, bu anlamda sorumluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını bildirdi. 

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla bir çok genci bu illetten uzak tutmak adına güzel neticeler aldıklarını belirten Sadık Sade, “Biz bir sanayi ve işadamları derneğiyiz. Yatırımların çoğalması, istihdamın artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 4 yıldır ilimizde Türkiye’nin en başarılı fuarlarından birisini açıyoruz. Esas sorumluluğumuzu yerine getirirken duyarlılığımız noktasında da kendimizi toplumun kanayan her yarasına parmak basmak zorunda hissediyoruz. Bu anlamda madde bağımlılığı ile mücadele için yürütülen ve bizim de ortağı olduğumuz projede bu güne kadar 1.300 hastaya hizmet verildiğini ve bunların 900’ünün tedavi edildiğini iftiharla söyleyebilirim. Sadece tedavi etmekle kalmayıp bu gençlerimizi topluma kazandırmak, meslek ve iş sahibi etmek gibi bir misyonu da yüklenmiş durumdayız. Bu anlamda da ciddi neticeler aldık. Sayın valimizin de buyurdukları gibi esas sorun bu işe hiç bulaşmamak.. Bunun tek yolu da aileden geçiyor. Fakirlik yoksulluk gibi bahanelerin ardına gizlenmek boşuna. Çünkü bu illet zenginler arasında da yaygın.. Gençlerimizi maddi anlamda hayata hazırlarken, manevi boşluklarını da olması gerektiği gibi doldurmalıyız. Önce aile olmayı becerebilmeli ve aile müessesesini güçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195