Title of a News Article

Uğur Tekstil çalışanlarıyla ilgili flaş gelişme!

Uğur Tekstil çalışanlarıyla ilgili flaş gelişme!
banner206
Şanlıurfa'da, sendikaya üye olma nedeniyle işten çıkarıldıkları iddiası edilen Uğur Tekstil işçileri ve fabrika yöneticileri arasındaki gerginlik yatıştı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi tekstil adasında bulunan Uğur Tekstil çalışanları sendikaya üye olarak daha çok hak talebinde bulunmak istediler. Bunun üzerine işten çıkarıldıkları iddia edilen 300 işçi geçtiğimiz günlerde fabrika önünde şehir merkezinde eylemler yapmışlardı. Yetkililerin araya girmesiyle fabrika sahipleri ve DİSK sendikası üyeleri arasında görüşmeler yapıldı. Geçen bu sürenin ardından fabrika yetkilileri ile işçiler arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği, farikanın bir süre sonra yeniden açılacağı ve işçilerin yeniden iş başı yapacakları öğrenildi.

Geçtiğimiz cuma günü eylemlerine ara veren işçiler, sendika yetkilileri ve fabrika yönetimi arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiği, işçiler ile fabrika yönetimi arasında yapılan görüşmede bir takım konulara uzlaşmaya varıldığı, fabrika Ekim ayının sonlarına doğru açılacağı öğrenildi. Bütün çalışanlar yeniden işe alınacak.

Boşta geçen süre için de işçiye verilen ihbar tazminatları geri alınmayacak. Fabrika yönetimi toptan değişecek. Fabrika açıldıktan sonra sendika ile toplu sözleşme yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195