Title of a News Article

Urfa'da güven oyunuyla dolandırıcılık!...

Urfa'da güven oyunuyla dolandırıcılık!...
banner206
Şanlıurfa'da, Zahireciler Borsası'ndaki 40 esnaftan son 1 ayda 6 milyon lira tutarında alışveriş yapan 3 kişi, aldığı malın bedelini ödemeden kayıplara karıştı.

Şüphelilerin önce peşin alışveriş yaparak esnafın güvenini kazandığı ve Zahireciler Borsası Başkanı Feridun Turan, güvene dayalı iş yapan esnafı dolandıranların bir an önce yakalanmasını istedi.
Hububat alım-satım sezonunun başlamasıyla birlikte Şanlıurfa Zahireciler Borsası'nda iş yeri kiralayan M.A., L.B. ve İ.B., iddiaya göre, ilk önce peşin alışveriş yaptıkları 40 esnafın güvenini kazandı. 3 şüpheli, son 1 aylık süreçte ise esnaftan 6 milyon lira tutarında hububat aldıktan sonra ortadan kayboldu. Borsada bulunan iş yerini de kapatan M.A., L.B. ve İ.B.'ye ulaşamayan esnaf; polise ve savcılığa başvurdu. Mağdur esnaf, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Esnafı ziyaret eden Zahireciler Borsası Başkanı Feridun Turan, güvene dayalı iş yapan esnafın çek-senet gibi resmi evrak kullanmadığını ifade etti. Turan, "Zahireciler Borsası'nda 275 esnaf olarak burada faaliyet gösteriyoruz. Burada 40 esnafımız çiftçilerin hububatını sattığı için yaklaşık 1 ay içerisinde 6 milyon lira dolandırıldı. Bu mağduriyetin giderilmesi için üst makamlara durumu ilettik. Esnaflar olarak bir an önce bu şahısların yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 15:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
M.ALİ TAŞYÜREK
M.ALİ TAŞYÜREK - 6 yıl Önce

BU ZAMANDA KİMSEYE GÜVENEN VAR MI HALA?.

SIRADAKİ HABER

banner195