Title of a News Article

Urfa'dan Bakan Çelik'e destek

 Gıda ürünlerindeki enflasyonu bir türlü dizginleyemeyen Türkiye, fiyatları düşürmek adına her fırsatta ithalata sarılıyor. Buna bir de üretimin iç talebi karşılayamaması eklenince, ithalat her durumda başvurulan bir çözüme(!) dönüşüyor.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ‘Hiçbir üreticimizin, yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yoktur’ açıklamasına Şanlıurfa’dan destek geldi. Siverek Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Fatih Öztorun, ‘üreticilerimiz endişelenmesin’dedi.



Türkiye’nin son günlerde ki tek gündem maddesi olan Kırmızı et ithalatı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Siverek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Fatih Özturan, Et ithalatının olacağını, ancak bu durumun kendilerini etkilemeyeceğini ve Bakan Faruk Çelik’in kendilerini desteklediğini  söyledi.


Son dönemlerde Türkiye’de artan kırmızı et fiyatları tüketicileri bir hayli zor durumda bırakıyor. Yurt dışından ithal edilen kırmızı et ise yerli hayvancıları ne kadar etkiliyor. Fırsatçıların bir nevi önünü açan bu durum, hayvan besicilerini ayağa kaldırdı.



Yurt dışından ithal edilecek olan kırmızı etler ve gümrük vergisi indirimi yerli sermayeyi nasıl etkileyecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yetersiz kalan kırmızı etle ilgili farklı kanallar aracılığıyla açıklamalarda bulunarak çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan besicilerin de sorunlarını gidermeye ve mağduriyet yaşamamaları için ellerinden geleni her fırsatta yapmaya çalıştıklarını vurguluyor.

Siverek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Fatih Özturan, yapmış olduğu  açıklamalarında Bakan Faruk Çelik ile bu konuyu sürekli konuştuğunu ve gece gündüz saat farkı olmadan kendisine ulaştığını ve gerekli desteği aldıklarını söyledi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et tüketimiyle ilgili kesimlik hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesi konuları ile alakalı besicilere uyarıda bulunarak destek sözü verdi.


Özturan, ‘Bakanımıza güvenimiz sonsuz’


Şanlıurfa’da  besi hayvancılığı üzerinde oldukça büyük bir çiftlik kuran ve 3 bin büyükbaş hayvan barındıran n Ova Besicilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Siverek Kırmızı Birliği Başkanlığını yürüten Mehmet Fatih Öztorun, Et ithalatı konusunda konuştu. Öztorun şunları söyledı’ 3 bin büyükbaş hayvanım var. Vergi olaylıyla ilgili Sayın Bakanımız Faruk Çelik ile bizzat görüştüm bağlantıda bulundum. Bugün de gün içerisinde kendisiyle görüşerek, bu konuyla ilgili açıklamaları bulunmaktadır. Buradan tüm besici arkadaşlarıma sesleniyorum. Sayın Bakanımın bizzat ağzından duyduğum, tüm çiftçilerin tüm hayvancıların yani Türkiye’de tarımla uğraşanların hepsinin arkasındadır. Hiçbir sıkıntı yoktur, Bakanımız bizi Avrupa’ya yedirmez hepimizin arkasındadır. Benim elimde 3 bin tane hayvan var ve ben korkmuyorum sıkıntı problemim yok. Bakanımızın bizleri mağdur etmeyeceğine dair her şeyi kulağımla duydum. Herkese buradan rica da bulunuyorum, spekülasyonlara gelmeyin, fırsatçılara hayvanlarınızı ucuz ucuz vermeyin. Sayın Bakanım tüm tarımla uğraşan herkesin arkasındadır. Halktan biri olan sayın bakanımızı ben her aradığımda ulaşabiliyor ve sıkıntılarımızı dile getirebiliyorum. Ben şahsım olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Tarım Bakanımız Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum.


BAKAN ÇELİK KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK


Bakan Çelik “Hiçbir üreticimizin, yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yoktur. Yerli üretimin daralmasına sebep olacak ithalat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir” dedi. Yurt dışından kesimlik hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının önceki gün yürürlüğe girdiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bu karar sonrasında, üreticilerimizi, yetiştiricilerimizi endişeye sevk edici bazı spekülatif değerlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Hiçbir üreticimizin, yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yoktur. Zira kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı, son Bakanlar Kurulu kararı öncesinde olduğu gibi Bakanlığımızın yetkisi ve kontrolü çerçevesinde yürütülecektir. Yerli üretimin daralmasına sebep olacak ithalat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195