Title of a News Article

Urfa, hedef pazar olacak

Urfa, hedef pazar olacak
banner206

 Türkiye, 22 milyon kişinin yurtdışına seyahat ettiği Japonya pazarından daha fazla pay almak için çalışmalara başladı. Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep hedef pazarlar olacak.

Rusya ve Avrupa pazarından gelen turistlerde düşüş yaşanacağı ihtimali üzerine yılda 22 milyon kişinin yurtdışına seyahat ettiği Japonya pazarından daha fazla pay almak için çalışmalar yapılmaya başladı. Japonya üzerinden uzakdoğu ülkelerini de etkilemek istediklerini ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde Japon Seyahat Acenteleri Birliği ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İlk etapta Japonya'dan gelen turist sayısını 170 binden 400 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ulusoy, "Japon pazarına güven duygusu aşılamaya çalışıyoruz. Japon turist daha çok İstanbul, Kapadokya ve Denizli'yi tercih ediyor. Bu destinasyonlara yenilerini eklemek istiyoruz. Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep hedef pazarlar olacak. Buraların kültürü ve sahip olduğu tarihi sebebiyle Japonların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Gaziantep mutfağı ile Japon turistleri tavlayacağız" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nden Burak Coşan'ın haberine göre Ulusoy, "Turlarda, otobüslerde, otellerde ve müzelerde indirimler yapılabilir. Gruplar geldiğinde tanıtımlar yapılabilir. Fatma Şahin, bölgeye daha fazla turist gelmesi için elinden geleni yapıyor" dedi. (Turizmdebusabah)

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195