Title of a News Article

Urfa, ikinci darbeyi yedi!

.

Urfa, ikinci darbeyi yedi!
banner206
Suriye’de yaşanan savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Şanlıurfa’da esnaf, bu defa da terör olaylarının yaşattığı sıkıntılarla boğuşuyor.

Yıllardır Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Şanlıurfa’daki esnafın, yeni yıldan da beklentisi yok. Savaştan önce yabancı turistlerin gezdiği tarihi çarşılarda şimdi Şanlıurfallılar ve yerli turistler gezip alışveriş yapıyor.

Savaştan önce yerli ve yabancı turistlerin alışverişte büyük bir rol oynadığını söyleyen esnaf, terör olaylarının yeniden başlamasıyla birlikte ekonomik güçlerinin her geçen gün tükendiğini belirtiyor.

Yeni yıldan herhangi bir beklentileri olmadığını söyleyen esnaf Muhsin Başıbeyaz, "Eskiden alışveriş fazla oluyordu. Suriye savaşından sonra alışveriş azaldı. Daha önce turistler gelirdi, siparişler gönderirdik ama şu an gördüğünüz gibi durmuş durumdayız. İş yok ve çok mağdur durumdayız. Yeni yıla girdik diye belki iş yaparız dedik ama ne yazık ki iş yapamıyoruz. Esnafın halini görüyorsunuz. Doğudaki olaylar bizi çok etkiliyor. Eskiden yabancılar gelip Şanlıurfa’yı ziyaret ederdi ama şimdi gelmiyorlar. Millet korkuyor. Batıdan, kuzeyden gelirlerdi ama şimdi onlar da gelmiyorlar" dedi.

Bir başka esnaf ise, "İşler beklentimiz doğrultusunda değil. Beklentilere göre çok düşük. Bu kalabalığa rağmen satış olmuyor. Suriye savaşından sonra doğuda yaşanan kargaşa işlerde düşüşe sebep oldu. Yeni yılda görünen bir şey yok ama inşallah hayırlı olur. İyi olmasını temenni ediyoruz. Ne kadar yabancı gelirse işler o kadar canlanır. Terör ister istemez ticareti etkiliyor. Yabancılar da gelmeyince işlerde düşme oluyor" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195