Title of a News Article

Urfa nar ekşisi Almanya'da dünyaya tanıtıldı

GAPNATURA’nın, Şanlıurfa’da yetiştirilen organik narlardan ürettiği Katine markasını taşıyan organik nar ekşisi, Almanya’da düzenlenen Biofach Dünya Organik Ürünler Fuarı’nda tanıtıldı.

Urfa nar ekşisi Almanya'da dünyaya tanıtıldı
banner206

İbrahim Halil Şeker / Şanlıurfa’da yetiştirilen nar meyvesini sanayi ürünü olarak değerlendirdiklerini ve dünya pazarlarına açtıklarını belirten GAPNATURA kurucu ortaklarından Ecz. Medet Abbasoğlu, “Dünya organik ürün pazarı gün geçtikçe büyüyor. Sadece Almanya’da 2014 yılında 8 milyar euro değerinde organik ve ekolojik ürün tüketildi. 2013 ile kıyaslandığında, dünya organik ürün pazarı 2014’te yüzde 4.8 oranında büyümüş bulunuyor. Sağlıklı gıda gereksinimi, doğayı ve çevreyi koruma bilinci geliştikçe organik pazar da büyümeye devam edecektir. Biz de uzun yıllar emek verdiğimiz Şanlıurfa’da üretilen nar meyvesini böylece dünya pazarlarına sunarak büyüyen bu pazardan kentimize ve üreticilerimize bir pay çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Şanlıurfalı Eczacı Medet Abbasoğlu, 2000’li yılların başında Şanlıurfa’da organik meyve yetiştiriciliği projelerini yürütmüş, bir grup arkadaşıyla birlikte Şanlıurfa’da Biogap Nar Ekşisi İşleme Tesisi’ni faaliyete koymuştu.

15 Şubat’a kadar devam eden fuarda organik tarım ürünlerinin yanısıra doğal kozmetik ürünler de tanıtıldı. Dünya organik ürün ticaretinin kalbinin attığı Almanya Biofach 2015 fuarında 2 bin 300’ün üzerinde kuruluş ürünlerini sergiliyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195