Title of a News Article

Urfa OSB'den büyük başarı...

Urfa OSB'den büyük başarı...
banner206

Şanlıurfa OSB 314 OSB içinde 9. Oldu...

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Hazır Giyim Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezi içerisinde 1085m² alanı yüksekokul eğitimi sağlanabilmesi amacıyla Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na tahsis etmişti.


Harran Üniversitesi tarafından Şanlıurfa OSB’de Teknik Meslek Yüksek Okulu açılması ile ilgili YÖK’e yapılan başvuru onaylandı. Bu onay ile Şanlıurfa OSB Teknik Meslek Yüksek Okulu Türkiye’de ki 314 OSB içerisinde 9. MYO olarak açıldı.


Şanlıurfa Organize Sanayi  Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:

"Hazır Giyim Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezimizde tekstil ve hazır giyim sektöründe yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması için eğitim alanları, atölyeler, meslek yüksekokulu gibi eğitim birimleri açılması planlanmış ve bu yapı içinde laboratuar, atölye, 3 sınıf ve idari birimlerden oluşan toplam 1085 m2’lik alan yüksekokul eğitimi sağlanabilmesi amacıyla Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmişti. 
Bu gün YÖK’ün onayıyla resmi olarak Türkiye’de 314 OSB içerisinde 9. Meslek Yüksek Okulu olarak okulumuz açılıyor. Bu başarının gerçekleşmesinde katkıları olan olan tüm paydaşlara teşekkür ederim. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında atılan bu adım yerli üretim güçlü sanayi hedefimize önemli bir ivme kazandıracaktır. Başta sanayicilerimiz ve gençlerimiz olmak üzere Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195