Title of a News Article

Urfalı Bakan Ekonomiyi konuştu

Urfalı Bakan Ekonomiyi konuştu
banner206

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'den ekonomi ve faiz mesajı: Bunu uygulamada kararlıyız

Türkiye ekonomisinde yeni model ve adımları açıklayan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati; "2013'ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, döviz kurunda yaşanan spekülatif ataklarla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Düşük faiz, yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflendiğini belirten Nureddin Nebati, "Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, hammadde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati; genç nüfusu, modern lojistik altyapısı ve düşük faiz ortamı gibi birçok cazip yatırım olanaklarıyla Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdüreceğini ve pozitif ayrışmaya devam edeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, döviz kurundaki spekülatif ataklarla ilgili sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu.

11 maddelik paylaşım yapan Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Politiğini tüm ezber ve önkabullerimizi bir yana bırakarak, bilimsel veriler ışığında netleştirelim ve bilgi karmaşasını ortadan kaldıralım. Türkiye ekonomisini sadece döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

"HEM KUR BASKISINI HEM DE İSTİHDAMIN ARTMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine, düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflendiğini belirten Nebati, "Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, hammadde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız. Yakın ekonomik sürece baktığımızda 2019 yılında Çin'de başlayan Kovid-19 salgınına rağmen, IMF'ye göre, 2020 yılında G20'de büyüyebilen iki ekonomiden birisiyiz. Fakat herkesin bildiği gibi ekonomimizin en büyük sorunu cari açıktır. Bu da bizi hep dış borca bağımlı tutmuştur." ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON KÜRESEL ÇAPTA ORTAYA ÇIKAN DÖNEMSEL BİR SORUNDUR"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"Küresel salgın sonucu tedarik zincirlerinin aksadığı bir dönemden geçmekteyiz. Bu durum küresel çapta emtia, enerji ve navlun fiyatlarının fahiş oranlarda işlem görmesine neden olmuştur. Yani enflasyon sadece ülkemizde değil, küresel çapta ortaya çıkan dönemsel bir sorundur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195