Title of a News Article

Urfalılar eylem yaptı...

Urfalılar eylem yaptı...
banner206

HİZMET-İŞ Sendikası'nca, Bolu Belediyesi'ndeki işten çıkarmaları protesto etmek için Bolu'dan Ankara'ya başlatılan 'Emek ve Adalet Yürüyüşü' 10'uncu gününde de devam etti. İşçileri, Kahramankazan'ın Saray Mahallesi'nde Memur-Sen üyeleri karşıladı. Eyleme Hizmet-iş Sendikası Şanlıurfa şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu ve Başkan yardımcısı Hazım Yavuz ile yönetim kurulu üyeleri de katıldılar. 

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, adaylığı döneminde 19 Aralık'ta noterde imza atarak, o güne kadar belediyede çalışan işçileri işten çıkarmayacağına dair söz verdi. 19 Aralık'tan sonra taşeron olarak istihdam edilen 127 işçiden 97'sini ise 22 Nisan günü işten çıkarttı. Bolu Belediyesi önünde 49 gün oturma eylemi yapan işçiler, daha sonra Ankara'ya yürüyüş başlattı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş 10'uncu gününde de devam etti. Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Karadere Mevkii'nden başlayan yürüyüşte işçileri, Saray Mahallesi girişinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve sendika üyeleri karşıladı. Binlerce kişi, Saray Mahallesi çıkışına geldi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195