Title of a News Article

Urfa'ya büyük müjde...

.

Urfa'ya büyük müjde...
banner206
 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük ve OSB Mütevelli heyetinin  girişimleri sonucu Şanlıurfa'ya 3.Organize Sanayi kuruluyor. OSB bölge müdürlüğüne atanan Oktay Yaşar Şanlıurfa'ya gelen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi. Vali İzzettin Küçük, ''Şanlıurfa Güneydoğunun parlayan yıldızı olacak.'' Dedi


En avantajlı teşvik bölgesinde yer alan Şanlıurfa'daki 1. ve 2. Organize sanayi bölgelerinde, 250 fabrikada 12 bin kişi istidam ediliyor. 115 fabrikanın daha kurulacağı Şanlıurfa'da 3. Organize sanayi bölgesi için onay bekleniyor.  
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, Şanlıurfa'nın teşvik kapsamında 6. Bölgede yer alması ile birlikte yatırımlar art arda gelirken istihdam sayısı hızla artmaya başladığını söyledi. Yaşar, teşvik sonrasında 1. ve 2. Organize Sanayi bölgelerinde kurulan 220 fabrikada 12 bin işçi istihdam edildiğini söyledi. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 fabrikanın faaliyete geçirileceğini belirten Müdür Yaşar, bu fabrikalardan bir kısmının ise temel atımına başlandığını ifade etti. Güllüoğlu Baklavaları, Anı Süt, Hakan Boru, Aykol TeksitilKarahan Tekstil,, NMT Boru gibi büyük firmaların fabrikalarının yer aldığını vurgulayan Yaşar, Pınar Süt ve Eti gibi 100 yeni firmanın da bölgeye ciddi yatırım yapacağını kaydetti. Ciddi yatırımcılara her türlü kolaylık sağladıklarını anlatan Yaşar, “Bölgemizin 6. Teşvik bölgesinde yer alması nedeniyle birçok avantaj sağlanıyor. Bunu fırsata çevirmek isteyen sanayiciler, işadamları bölgemize ilgi gösteriyor. Bölgemiz konum itibariyle de avantajlı olması nedeniyle tercih ediliyor. Bu imkanların yanısıragelen ciddi yatırımcılara da her türlü kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştu. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin Alt yapısı Avrupa Birliği Desteği ile 10 milyon Euro'ya yapılırken yapımı planlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi için ise 30 milyon Dolarlık masrafla alt yapının hizmete sokulması planlanıyor.  Yaşar, 3. Organize Sanayi Bölgesi kurulabilmesi için hazırlanan İmar Planı'nın Bilim, Sanayi ve Teknolji Bakanlığı'nın onayına sunulduğunu ifade etti.

 

100 MİLYON  DOLARLIK YATIRIM

Yaşar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün girişimleriyle Türkiye Hazır Giyim Sanayicileri Derneği tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 tekstil fabrikasının kurulacağını kaydetti. Fabrikaların kurulması ile 5 bin kişinin istihdamı planlandığı kaydeden Yaşar, 3. Organize sanayinin de tamamlanması ile yine 5 bin kişinin istihdamının söz konusu olacağını sözlerine ekledi.







Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195