Title of a News Article

Viranşehir'de çalışmalar tam hız sürüyor...

Viranşehir'de çalışmalar tam hız sürüyor...
banner206


DSİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin kurak talihini yeşillendirmeye, toprakları hasret kaldığı suya kavuşturmaya, vatandaşlara kaliteli, temiz içme suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçmeye devam ediyor.


Bu kapsamda bitirildiğinde 220 bin 120 dekar araziyi modern tarım yöntemleriyle sulamaya başlayacak olan Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe İnşaatı işinde çalışmalar aralıksız sürüyor.
Proje kapsamında titizle döşenen 41 136 m CTP, 134 000 m HDPE sulama hatları kurak topraklara hayat vermek için Viranşehir ilçesinin güney kısımlarını adeta bir ağ gibi sarıyor.


Pompa istasyonun elektrik mekanik imalatlarının tamamlandığı projenin yüzde 63’ü bitirildi.
Projenin bitmesi ile Viranşehir İlçesine bağlı olan, Ayaklı, Büyükmutlu, Büyükbardakçı, Gömülü, Gürpınar, Kemberli, Matla, Sözeri, Yağızlar, Yazgüneşi, Yeşilalıç, Yağızlar, Yıldız, Elgün, Kınalıtepe, Güzlek, German, Toklu, Bozca, Dedeköy, Tekneli mahallelerine ait sulanabilir toplam 220.120 dekar arazi modern tekniklerle (Yağmurlama-damlama) sulamaya açılacak, bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini,  yıl içinde iki ürün almasını sağlayacak.


Şanlıurfa’da son dönemde yapılan su yapılarıyla birlikte Devlet Su İşleri bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve modernleşmesinde önemli rol oynamakta, şehrin sanayisini ve ekonomisini canlandırarak sosyo-ekonomik alanda oyun kurucu rolünü üstlenerek değer üretmeye devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142