Title of a News Article

Yalçınkaya'dan Akçakale için flaş talep?

Yalçınkaya'dan Akçakale için flaş talep?
banner206

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçedeki istihdamı arttırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşerek, Organize Sanayi Bölgesi kurulması talebini iletti. Bakan Varank tarafından sıcak karşılanan talep ile ilgili konuşan Başkan Yalçınkaya, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile görüştüm, dedim ki organize sanayi istiyorum. Bakanımızda siz organize sanayi bölgesinin kamulaştırma bedelini verin. Bütün her şeyi karşılayın biz izni verelim. Biz bunları da hep birlikte çözeceğiz ve ilçemizi bir sanayi ilçesi yapacağız inşallah” dedi.

Göreve başladığı günden bugüne Akçakale’nin çehresini değiştirecek projelerini hayata geçirmek için çalışmalar yürüten Başkan Mehmet Yalçınkaya, ilçedeki işsizliğin önüne geçecek çalışması ile ilgili de hamle yaptı. İlçedeki ihtiyaç sahibi aileler için TOKİ Konutlarının yapılması için daha önceden girişimde bulunan Başkan Yalçınkaya, bu kez de ilçeye Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştü. Başkan Yalçınkaya’nın Akçakale’ye sanayi bölgesi kurulması talebi Bakan Varank tarafından da sıcak karşılandı.

Bakan Mustafa Varank ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler veren Başkan Mehmet Yalçınkaya, “Türkiye’de ki en büyük yara haline geren kangren sorun işsizlik; bugün ülkemizde 10 milyon işsiz var. İlçemizde hemen hemen her ailede bir işsiz bulmak mümkün. İşsizlere iş temin etmek belediyenin işi de değil, fakat biz siyasi tecrübemizi kullanarak bu yükten kaçmıyor bilakis taşın altına elimizi koyuyoruz. Akçakale’mizde işsizlik sorununu %100 çözemezsek %70, %70 çözemezsek en kötü %30 oranında girişimlerle sorunu minimize edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile görüştüm, dedim ki organize sanayi istiyorum. Bakanımızda siz organize sanayi bölgesinin kamulaştırma bedelini verin. Bütün her şeyi karşılayın biz izni verelim, e şimdi ilçemizde ve belediyemizde para yok; Şimdi sanayiyi kurduğunuz zaman İstanbul’dan getireceğiniz sanayici yatırım indiriminden istifade ederse gelir. Yatırımdan istifade edemiyorsa neden İstanbul’u bırakıp gelsin, biz bunları da hep birlikte çözeceğiz ve ilçemizi bir sanayi ilçesi yapacağız inşallah.”

“5 KİLOMETRELİK YOL SICAK ASFALT OLACAK”

Başkan Mehmet Yalçınkaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ile yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgiler verdi. Bolatlar- Akçakale arasındaki 5 kilometrelik yolun sıcak asfalt serilerek, düzenlenmesi konusunda Bakan Turan’a talebini ileten Başkan Yalçınkaya, konuyla ilgili de şunları söyledi:

“Akçakale ilçe girişindeki yolun 5 kilometrelik kısmının yeniden asfaltlanmasını ve çevre düzenlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüştüm. Bolatlar- Akçakale arası ilçe girişine kadar olan 5 kilometrelik yolun da kısa sürede sıcak asfalt yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195