Title of a News Article

Zinciregen" Umutlu olmaya başladık"

Zinciregen" Umutlu olmaya başladık"
banner206

Şanlıurfalı iş adamı Mahmut Zenzireğen, Faiz indirimi ile birlikte konut sektörünün canlanacağını söyledi. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 325 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti. Faiz indirimi İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Fatih Beton Yönetim kurulu Başkanı iş adamı Mahmut Zencireğen  “Faiz indirimi sanayicimiz için can suyu olacaktır. Faiz indirimi büyümeyi kısa vadede pozitif düzeye çekemese bile en azından küçülmeyi azaltmasını bekliyoruz. Temennimiz Bankacılık sektörünün bu indirim sonrası kredi kullandırmada daha iştahlı davranmasıdır. "Dedi.

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve buna bağlı olarak yükselen faiz oranları sonrası konut satışları için durgunluk yaşandığını belirten Zenzireğen  yapılan faiz indiriminin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi. Urfastar.com'a özel bir açıklama yapan İş adamı Mahmut Zenzireğen açıklamasında şunları ifade etti. 

Son dönemde hem dünyada hem yerel bazda yaşanan ekonomik zorluklar konut talebinde ciddi daralmaya neden olmuş ve beklenmedik bir arz fazlası ile karşı karşıya kalınmıştır. Konut sektöründe ciddi daralma vardı.Süren konut ihtiyacına rağmen satışlardaki durgunluk; yüksek faiz nedeniyle alıcıların birikimlerini mevduatta değerlendirmesi, düşen alım gücü ve geleceğe yönelik endişelerin bir sonucu olarak açıklanmaktadır. Bu atmosferde, hem yatırımcı hem de son tüketiciye yönelik kredi olanaklarının geliştirilmesi daha fazla önem kazanmıştır.Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle merkez bankası faiz indirimine iki kez gitti. son olarak kamu bankaları aracılığıyla hayata geçirilen kampanyalar ile konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesini, T.C. Merkez Bankası’nın 25 Temmuz ve ardından bugün aldığı faiz indirimi kararlarının izlemesi sektörümüz açısından son derece olumludur" diyerek kararı sevinçle karşıladık.  Urfa'da inşaat sektörünün önünün açılması için herkes fazlasıyla müteahit kesimine destek olmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195