Title of a News Article

Filistin’de Yenilmişiz Bari Masum Bebekleri Kurtarın

Dün, lanetli Yahudi’nin yine Filistin halkına, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya saldırdığını duyduk. Çok duyarlı olanlarımız sabah namazından itibaren meydanlara koşup, Siyonist İsrail’i lanetledi. İçlerinden çoğunun Mavi Marmara meselesinde olduğu gibi gerekirse canlarını ortaya koyacaklarına şahit olmuştuk. İmkan ve şartlar oluştuğunda tüm Müslümanların üzerlerine düşeni hakkıyla yerene getireceğinden şüphemiz yok. Allah hepsinden razı olsun.

Konuyla ilgili mesajlar yazıldı. Kadir Gecesi olan bu gece, Siyonist vahşetin sona ermesi için dualar edilecek. Bir iki gün sonra kınamalar bitecek ve olan olduğuyla kalacak.

Bu gece eller yaradana açılacak, dualar edilecek, Kur’an’lar okunacak, namazlar kılınacak, tespihler çekilecek. Allah’tan iyilik ve güzellik talep edilecek. Zulümlerin bitmesi, hastalıkların ortadan kalkması, dertlerin bertaraf edilmesi için yalvarılacak.

Ancak ne değişecek?

Bu konu da inananlar ile Allah arasındaki bir mevzu.

Başkalarını hiç ilgilendirmiyor.

Bizi ilgilendiren, toplumsal hayatı etkileyen politika ve inançlar ekseninde gerçekleşen tutum ve davranışların sorgulanması. Bireysel veya toplumsal olarak yanlış olduğuna kanaat getirilen tutum ve davranışların değiştirilmesi için bir yol açmak olabilir.

Siyonistler Filistin veya diğer yayılmacı politikaları için 100 yıllık planlar yapıyor. Yetmiş yıldır sürdürdükleri işgal ve yıldırma politikalarının sonucunda Filistin diye bir devlet kalmamış, Gazze şehri kuşatılmış. Filistin’in başkenti Kudüs işgal edilmiş.

İslam alemi lanetlemekten başka pek bir şey yapmıyor.

Demek ki lanetlemek yetmiyor.

Filistin davası, Kudüs, Mescid-i Aksa hakkında hassasiyetleri olan koca bir İslam alemi, devletler nezdinde ortak bir politika oluşturamasa da sivil inisiyatifler neden harekete geçmiyor, geçemiyor?

Filistin halkının kurtuluşu için neden bir ekonomik fon oluşturulmuyor?

Filistin halkının ihtiyaçları biliniyor, Siyonist işgale karşı durabilmek için gerekli olanlar çok iyi bilinmesine rağmen bu konu sadece İslami çevrenin edebiyatından öteye gitmiyor.

Söylenebilecek tek söz kalıyor. İslam alemi Yahudi işgali karşısında yenilmiştir.

Bari Filistin’de yaşayan tüm insanları Suriyeliler gibi ülkelerinize alın da masum bebekler, kadınlar, yaşlılar bu ihmalin kurbanı olmaktan kurtulsunlar.

YORUM EKLE

banner195