Title of a News Article

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandı.

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI
banner206
Kutlamalar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün tebrikleri kabulüyle başladı. Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabul eden Vali İzzettin Küçük; ardından Cumhuriyet Caddesindeki kutlamalara geçti. 

Kutlamalar Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende öğrenciler de Cumhuriyet konulu şiirler okudular.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı da okundu. Mesajında “81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. 78 milyon vatandaşımızın her bir ferdi, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle bayramı kutladı.

Haliliye Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibinin yöresel halk oyunları gösterisinin ardındansa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmasında Vali İzzettin Küçük: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi; rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum” dedi. 

“Medeniyet yarışından koparılmış olan milletimizin tekrar bu büyük yarışa katıldığı günün adıdır 29 Ekim” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Küçük; Cumhuriyet’in esaret ve boyunduruk altında kalan ülkeler için de bir meşale olduğunu belirtti. 92 yıl önce olduğu gibi bugün de emperyalist devletlerin Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede kaos çıkarmak için harekete geçtiğini konuşmasında dile getiren Vali İzzettin Küçük: “Halkımız bu oyunları yine tek tek bozacaktır. Bu emperyalist ülkelerle işbirliği yapanlar tarihte utançlarıyla baş başa kalacaktır. Her zaman lanetle anılacaktır. İnsanların lanetiyle yad edilecektir” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını: “Bu büyük bayramımızı tebrik ediyorum. Büyük önderi, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözleriyle kutlayarak konuşmasına son verdi.


Kutlamalar; asker, polis, öğrenci ve gazilerin yer aldığı geçit töreninin ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195