Title of a News Article

Atatürk Saygı İle Anılıyor

 Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79’uncu yıldönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin ilki, Osmanbey’deki şehitlik anıtına çelenk sunumu, iki dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şanlı bayrağımızın yarıya indirilmesi ile gerçekleştirildi.

Şehitlikteki törene; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, siyasi parti temsilcileri, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlikteki törenin ardından, Atatürk’ü anma etkinlikleri Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun seslendirdiği şarkılar ile Atatürk’ün askeri ve siyasi başarılarını anlatan slayt gösterimi sunuldu.

Atatürk konulu resim sergisinin de yer aldığı programda Vali Erin, anma etkinliğini düzenleyen öğrencilerle toplu fotograf çektirerek, teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195