Title of a News Article

Atilla kime destek verdi?

.

Atilla kime destek verdi?
banner206

 Başkan Atilla, A Haber'de Gündemi Değerlendirdi . Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mültecilere vatandaşlık konusunda tam destek verdi. 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, A Haber televizyonunda yayınlanan Memleket Meselesi programının canlı yayın konuğu oldu. Suriyelilere vatandaşlık meselesinin konuşulduğu programda Başkan Atilla, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Atilla, Suriyelilere vatandaşlık verilmesinden yana olduğunu belirterek, "Onlar bizim kardeşimiz. Bizler akrabayız. Suriyelileri vatandaşlığa alıp vasıflarından istifade etmeliyiz" dedi.

İŞTE BAŞKAN ATİLLA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI
Suriyelilere vatandaşlık verilmesi taraftarıyım. Çünkü Suriyelilerle beraber yaşıyoruz. İlçemizin nüfusu 85 bin. 90 bine yakın Suriyeli var. Biz Suriyelilerle akrabayız. Onları çadırkentlere hapsetmektense onların vasıflarından istifade edelim.
Zaman zaman Suriyelilerle sohbet ediyoruz. Bize, vatandaşlığa alınma konusunda Türkiye'nin geç bile kaldığını söylüyorlar. Suriyelilerin içinde kültürlü, okumuş hatta profesör olan kişiler var. Bu kişiler bize "Türkiye olarak bizi kabul ettiniz, her şey için teşekkür ederiz. Ancak bizler okumuş insanlarız. Keşke bize imkan tanınsa da Türkiye ekonomisine katkı sağlasak. Bugün bizler boş boş oturuyoruz." diyorlar.
Bin bir umutla Avrupa'ya giden Suriyeli kardeşlerimiz var. Onlar bugün dönmenin yollarını arıyorlar.
Suriyeliler bugün Adana'da, Mersinde ticaret içerisinde ekonomiye katkı sağlıyorlar.
Burada bir yanlışı da düzeltmek istiyorum. Araplar hiçbir zaman Osmanlıya ihanet etmediler. O zaman bizim içimizdeki lavranslar Osmanlıyı yıkmak için uğraştılar. Dün Osmanlıyı yıkanlar bugün de Türkiye'yi yıkmaya çalışanlar var.
Bugün Suriyelilerin vatandaş olmasına karşı çıkanlar gelsinler Çanakkale'ye gidelim. Cumhuriyetin kurulmasına vesile olanlar Suriyeli şehitlerdir, Libyalı şehitlerdir, Iraklı şehitlerdir.

TERÖR MESELESİ
HDP ve PKK devletin iyi niyetini suistimal ettiler. Barış sürecinde bölgede kendi mahkemelerini kurdular, silah depoladılar. Ancak Türkiye eski Türkiye değil. Zayıf bir siyasi irade yok. Güçlü bir siyasi irademiz var. Dışarıya karşı da güçlüyüz. Kendi yerli silahlarımızı üretiyoruz. Lazer güdümlü füzelerimizi kendimiz üretiyoruz. Bundan dolayı bugün terörle mücadele büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Bunu da sağlayan Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlılığıdır.
Dün Osmanlı kiminle mücadele ediyorsa bugün Türkiye onların torunlarıyla mücadele ediyor.
Vatanımız bağımsız olacaksa hepimiz şehit olmaya razıyız.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 23:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

SAYIN BAŞKAN SURİYE MESELESİNİ BİRDE VATANDAŞIN ARASINA GİRİN VE VATANDAŞTAN SORUN. FİKRİNİZ DEĞİŞMEK ZORUNDA KALACAK

SIRADAKİ HABER

banner195