Title of a News Article

Azmin Zaferi

Gaziantep’de 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ni kazanan ancak başörtüsü yasağı sebebiyle üniversite eğitimini yarıda bırakan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Hanife Demir, 28 yıl sonra okulunu ikincilikle...

Azmin Zaferi
banner206
Gaziantep’de 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ni kazanan ancak başörtüsü yasağı sebebiyle üniversite eğitimini yarıda bırakan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Hanife Demir, 28 yıl sonra okulunu ikincilikle bitirerek öğretmen olarak atandı.
Başörtü yasağının kalması ile birlikte Kilis Yedi Aralık Üniversitesi’ne yeniden kaydını yaptıran 50 yaşındaki Hanife Demir, Arap Dili ve Edebiyatı bölümüne ikincilikle bitirerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın atamasını gerçekleştirdiği 37 bin öğretmenden birisi oldu. Başörtüsü yasağından dolayı üniversiteye alınmayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Hanife Demir, 2011 yılında demokratikleşme paketiyle tekrar eğitimine devam edip KPSS’de de yeterli puan alınca Arapça öğretmeni olarak atandı. 327 Arapça öğretmeni kontenjanından 198’inci olan Demir, Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Ayran İmam Hatip Orta Okulu’na atandı.
ŞEREF ÖĞRENCİSİ OLDU
Azmin zaferine örnek gösterilen Demir, 1987 yılında kazandığı Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümüne başörtüsü nedeniyle gidemedi. Başörtüsü çıkartmayı kabul etmeyerek eğitimine ara veren Demir 2011 yılında demokratikleşme paketiyle başörtülü bir şekilde üniversiteye gidebileceğini öğrenince Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. İçindeki okuma aşkından bir an olsun vazgeçmeyen Demir üniversiteden bölüm 2’incisi olarak mezun oldu ve gösterdiği üstün başarıdan dolayı "Şeref Öğrencisi" belgesi almaya da hak kazandı.
37 BİN ÖĞRETMENDEN BİRİ OLDU
Yasakların kalkmasının başörtülüler için gurur verici bir şey olduğunu söyleyen Demir, "İnsanı merkeze alan yönetim ’sizin için tarlayı ekilir hale getirdim, hadi siz de tohumunuzu saçın’ dedi. Boşa çıkarmamak için çalışmamızı yaptık Elhamdülillah üniversiteyi bölüm 2’incisi olarak bitirdim. 37 bin atanan öğretmenden birisi oldum" dedi.
YAŞITLARI EMEKLİ OLURKEN, ÖĞRETMEN OLDU
Kendi içinde bir burukluk olduğunu Demir, "İçimde bir burukluk var bunu gizleyemem. 28 yıllık bir kaybım var. Yaşıtlarımın emekliliğinin geldiği bir dönemde ben göreve yeni başlıyorum. Sevinçle birlikle kırgınlık yaşıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195