Title of a News Article

Bahçeli'den zehir zemberek açıklama

.

Bahçeli'den zehir zemberek açıklama
banner206

 
Devlet Bahçeli: Önce ülkem sonra partim

"AK Parti'nin yedek lastiği" eleştirilerine değinen Devlet Bahçeli, "MHP, önce ülkem sonra partim anlayışıyla tutum sergiliyor" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP’li belediye başkanlarıyla 1,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Anayasa değişikliği çalışmalarını değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

ÖNCE ÜLKEM, SONRA PARTİM ANLAYIŞI

"MHP ülke yönetimindeki fiili krizin çözümünde yol gösterici oluyor. Geçmişteki kriz dönemlerinde de MHP bu misyonu hep üstlenmiştir. 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan krizi ‘önce ülkem, sonra partim’ anlayışıyla 367 tıkacını çekerek misyonunu yerine getiren MHP, bugün oluşan sıkıntılı süreçte de benzer bir tutum sergilemiştir Bugün filii bir durum vardır. Ya Cumhurbaşkanı parlamenter sistem içindeki sınırlarına çekilecek ya da fiili duruma hukuki bir zemin kazandırılacaktır.

BİZ PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ

Ak Parti’nin bu hukuki zemin için anayasa değişikliği önerisi olmuştur. Arkadaşlarımız inceliyor. Biz parlamenter sistemden yanayız. Çıkıp diyorlar ki Türkeş ‘başkanlık sistemini istiyordu’ diye. Evet 9 Işık kitabında böyle bir konu vardır ancak sonraki dönemde parlamenter sistemi savunmuştur. Bunu kimse hatırlamak istemiyor.

AK PARTİ'NİN YEDEK LASTİĞİ DENİYOR

Ak Parti'nin yedek lastiği falan deniyor. Dünya dönüyor bunca olay oldu. Ak Partinin bizim çizgimize yaklaştığı artık bizim arkamızdan geldiği de söylenebilir. Bu konuda yine kararı Meclis verecek. Ak Parti Meclis’te 330’u bulursa halka gidilecek. Millet ne derse bizim başımızın üzerinde yeri var. Ancak 330’u bulamazlarsa başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes yasal sınırlarına çekilmek zorunda kalacak."

FETÖ'CÜLERİN MHP'YE SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ olayına değinen Bahçeli, MHP’ye sızma girişiminin engellendiğini belirterek "Her darbenin bir siyasi konseyi vardır. Bu darbenin de konseyi ortaya çıkmalıdır. Ak Parti için 47’si eski 89 milletvekilinin FETÖ’cü olduğu konuşuluyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195