Title of a News Article

Bakan Çelik Antalya'da konuştu

Bakan Çelik Antalya'da konuştu
banner206
 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin ilk EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'nın uluslararası organizasyon boyutunun yarın kapanacağını belirterek, "Aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde önümüzdeki pazartesinden itibaren de EXPO alanımız bu hizmeti sunmaya devam edecek" dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Çelik, EXPO 2016 Antalya VIP Salonu'nda düzenlenen "47. EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı"na katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümünü kutlayarak, bütün vatandaşların bayramını tebrik etti.

"Türkiye'nin ilk EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'nın bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz programlar neticesinde uluslararası organizasyon boyutu kapanacak." diyen Çelik, yarın kapanış programını icra edeceklerini söyledi.

Çelik, gerek ülke bahçeleri gerekse kurumların etkinliğe katılımları neticesinde uluslararası jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödülleri, ilgililerine takdim edeceklerini belirtti. 

EXPO'nun geleceğiyle ilgili hiç kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Uluslararası organizasyon olması boyutuyla EXPO'nun bu boyutunun yarın itibarıyla kapandığını ifade ediyoruz ama bu 'EXPO alanı kapanıyor' anlamında değil. Aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde önümüzdeki pazartesinden itibaren de EXPO alanımız bu hizmeti sunmaya devam edecek. 31 Aralık'a kadar, buradaki ajans boyutuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 31 Aralık sonrasında bu alan bakanlığımıza devredilmiş olacak. Ama ajansın tasfiye süreci 30 Haziran 2017'ye kadar devam edecek. Antalya'nın kalbi mesafesindeki bu güzel EXPO'nun geleceğiyle ilgili hiç kimsenin bir endişe duymasına gerek yok. Önümüzde yeteri kadar süre var, gerek 30 Aralık gerekse Haziran 2017 tarihlerini dikkate aldığınız zaman buranın en iyi şekilde nasıl işletileceği noktasında mevcut değerlendirmelerimiz var. Bundan sonra bu zaman dilimi içerisinde değerlendirmemizi sürdüreceğiz."

"Antalyalılara en iyi hizmeti nasıl sunarız, Türk turizmine en iyi katkıyı nasıl sağlarız" çerçevesinde yapacakları değerlendirmelerle en sağlıklı şekilde EXPO'nun işletilmesini sağlayacaklarını anlatan Çelik, "Pazartesinden itibaren EXPO alanının aynı şekilde hizmete devam edeceğini herkesin bilmesini istiyorum." dedi. 

Bilet fiyatları değiştirilecek

EXPO'ya giriş ücretlerinin 10 lira ve 5 lira şeklinde değiştirileceği bilgisini veren Çelik, "Uluslararası boyutu kalkınca biraz da yetkimiz artmış oluyor, bu yetkimizi de bu güzel alanı ziyaret edecek olanların lehine bu şekilde kullanmış oluyoruz" ifadesini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla akşam EXPO alanında şarkıcı Tarkan'ın halk konseri olacağını hatırlatan Çelik, yeni dönemin EXPO alanı açısından Antalya açısından hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195