Title of a News Article

Belediye Binasının Altından Gizemli Yapı Çıktı

Yıkım işlemleri tamamlanan eski belediye hizmet binasının alanında su kemerine benzer bir tünel girişine rastlandı. Çevre esnaf da kendi işyerleri altında mağaralar olduğunu ve bunların birbirleri ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Belediye Binasının Altından Gizemli Yapı Çıktı
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER) Medeniyetler şehri Şanlıurfa'da kazma vurulan her yerden tarih ortaya çıkmaya devam ediyor. Dünyanın ilk yerleşim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da tarihin ortaya çıktığı adreslerden biri de Belediye Eski Hizmet Binası oldu. Yıkım çalışmaları tamamlanan eski belediye hizmet binasının güney kısmında tünel girişini andıran bir yapı bulundu. Çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntülere esnaf da benzer ifadelerle destek verdi.

İŞYERLERİNDE DE BENZER YAPILAR VAR

Eski Belediye Hizmet Binasının arka kısmında yer alan işyerlerinde de benzer yapılar olduğu iddia edildi. Esnaf işyerlerinin bodrum katlarında mağaralar olduğunu ve bunların daha önce kimseler tarafından araştırılmadığını ileri sürdü. Bir diğer iddia ise mağaraların bağlantılı olarak Karakoyun Deresi ile birleştiği yönünde oldu.

"ARAŞTIRILMA YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Çevre işyerleri esnafı Urfastar'a yaptıkları değerlendirmede yapıların araştırılmasını talep etti. Alanda lahit de olabileceği yönünde geçmişte de bir takım iddiaların ortaya atıldığını dile getiren esnaf, eski hizmet binasının yıkılması ile ortaya çıkan yapının böylesine bir araştırma için başlangıç olabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2021, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195