Title of a News Article

Beyazgül, Şehitlik Anıtına Çelenk Sundu

Beyazgül, Şehitlik Anıtına Çelenk Sundu
banner206

(URFASTAR)

Şanlıurfa bugün tarihi bir gününü daha gurula kutluyor. TBMM tarafından Urfa'ya Şanlı ünvanının veriliş yıl dönümü dolayısıyla sade bir kutlama yapıldı. Şanlıurfa eski Milletvekili ve eski Bakanlardan Faruk Çelik Urfayı unutmadı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Şanlıurfa'ya 'Şanlı' unvanının verilişinin 36. yıl dönümü çerçevesinde Şehitlik Anıtını ziyaret ederek çelenk sunumunda bulundu.

Düzenlenen törenin ardından paylaşımda bulunan Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, "Bundan 100 yıl önce dönemin en güçlü ordularının, Urfa topraklarını işgaline karşı Cesur Urfa halkı, yüksek bir ruh ve şuurla tarihe geçen unutulmaz bir destan yazdı. Bu destanın nişanı olarak verilen “ŞANLI” unvanının bugün 36. yıl dönümü. Gururluyuz" dedi.  

BAKAN ÇELİK DE URFALILARI UNUTMADI

Şanlıurfa'ya 'Şanlı' unvanı verilişinin 36. yıl dönümünü 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik de unutmadı. Her defasında Şanlıurfalılara yakın ilgi gösteren Bakan Faruk Çelik sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamasında Urfalılara selamlarını iletti. Bakan Çelik paylaşımında " Urfalıların kurtuluş mücadelesinde ki onurlu duruşundan dolayı TBMM tarafından önce“Şanlı”unvanı verildi, daha sonra ise“İstiklal Madalyası”ile onurlandırıldı.  Urfa'ya"Şanlı" Ünvanının verilişinin 36.yıl dönümünü kutlarım.Şanlıurfalılara en kalbi duygularla selamlar" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195