Title of a News Article

Bir yazı yazdı, vinç garajı nar bahçesine dönüştü

Toplumun genelini ilgilendiren konularda yazdığı yazılarla dikkat çeken Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı ve Köşe Yazarı Sabri Dişli’nin geçtiğimiz günlerde dikkat çektiği Karaköprü’deki vinç garajının yeri nar bahçesine dönüştürüldü.

Bir yazı yazdı, vinç garajı nar bahçesine dönüştü
banner206
Karaköprü ilçesi, Akbayır mahallesinde belediyeye ait bir park yerinin vinç garajı olarak kullanılmaya başlamasına sosyal medya hesabından tepki gösteren İpekyol gazetesi yazarı ve Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli’nin uyarısını dikkate alan Karaköprü Belediyesi, vinç garajını kaldırdığı alana 1200 nar fidanı dikti.
Vinç garajından nar bahçesine dönüşen alanda nar fidanı dikim töreni düzenlendi. Törene katılan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Karaköprü Belediyemizin sözü var. Nüfusu kadar ağaç dikecek. Karaköprü’müzde nüfus 132 bin bizde 132 bin ağaç dikeceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü Şanlıurfamızda olmasına rağmen Şanlıurfamızda orman oranı yüzde 2 civarlarında. Bu rakam çok az. Sadece Orman haftası nedeniyle değil, her yıl, her ay, her gün bizim ağaç dikmemiz gerekiyor. Dinimiz İslam; “Bilseniz ki kıyamet kopacak elinizdeki son ağacı dikin” buyuruyor. Bu sebepten dolayı biz her alanda ve her yerde, bölgeyi yeşillendirme adına her zaman için mücadele edeceğiz ve ağaç dikmeye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195