Title of a News Article

Bu acıya yürek dayanmaz

.

Bu acıya yürek dayanmaz
banner206

Konya'nın Ereğli ilçesinde dün TIR ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 10 kişi, memleketleri Şanlıurfa’da yan yana defnedildi. Kazada hayatını kaybeden tek bayan Vesile Söğüncü’nün cenaze namazını ise imam olan amcası kıldı. 

  TABUTLAR YAN YANA DİZİLDİ

  Konya’nın Ereğli ilçesinde, İzmir'deki bir yakınlarının taziyesinden dönenlerin bulunduğu minibüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi, memleketleri Şanlıurfa’da toprağa verildi. Gece saat 01.00’da Şanlıurfa’ya getirilen cenazeler, sabah saat 11.00’da morgdan alınarak mezarlığa götürüldü. Minibüs sürücüsü Faruk Peltek, Kemal Çiftçi ve Habib Çakıllı'nın cenazeleri Harrankapı Mezarlığı'nda defnedilirken Mehmet Dedecan Ahmet Dedecan, Hasan Dedecan, Ömer Dedecan, Adnan Dedecan ve Latif Dedecan ile Vesile Söğüncü’nün cenazeleri ise Büyükşehir Belediyesi Yeni Aile Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenazeye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Abdulkadir Açar, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Caminin bahçesinde yan yana dizilen tabutları gören yakınları gözyaşlarına boğulurken, ağlayanları diğer yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

  İMAM AMCANIN EN ZOR GÖREVİ

  Ölenlerin cenaze namazını Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ile birlikte kazada ölenlerin Şanlıurfa’da imam olan amcası Ahmet Dedecan kıldı. İl Müftüsüyle birlikte ön safta namaz kılan Ahmet Dedecan, sıra bayan yeğenine gelince müftüden müsaade alarak cenaze namazını kendisi kıldı. Namazı kılarken duaları boğazında düğümlenen acılı amca, namaz sonrası ölenler için kalabalıktan helallik istedi. Cenazeler omuzlara alınarak yan yana defnedilirken tabutlara sarılan yakınları gözyaşı döküp ağıtlar yaktı.


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195