Title of a News Article

Büyükçekmece - Hadımköy Yolunda İkinci Yolun Yapımına Başlandı

Büyükçekmece-Hadımköy gişeleri arasındaki mesafeyi 4,5 kilometre kısaltacak olan projenin ikinci bölümü olan Mehmet Yeşilgül Bulvarı’nda çalışmalara başlandı.Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yolun, D-100...

Büyükçekmece - Hadımköy Yolunda İkinci Yolun Yapımına Başlandı
banner206
Büyükçekmece-Hadımköy gişeleri arasındaki mesafeyi 4,5 kilometre kısaltacak olan projenin ikinci bölümü olan Mehmet Yeşilgül Bulvarı’nda çalışmalara başlandı.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yolun, D-100 Karayolu ve Hadımköy Gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltması hedefleniyor. Büyükçekmece Belediyesi, her geçen gün artan yerleşim merkezleri, okullar ve aynı zamanda da bir sanayi bölgesi olan Hadımköy’ün trafik sorununa el atıyor. Bu amaçla iki yol yapımına başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 24 metre genişliğinde ve toplamda 7 kilometre uzunluğundaki yolları bu yıl içinde tamamlayarak hizmete açacak. Ayrıca her iki yolun gidiş ve dönüş istikametlerine özel bisiklet yolları yapılacak.
ALTYAPI VE GENİŞLETME ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
Proje kapsamında yapımına yeni başlanan ikinci yol Pelican Hill önünden geçen Mehmet Yeşilgül Bulvarı’nı takip ederek, Alman Liseliler Vakfı ve MEV Koleji önünden geçerek Büyükçekmece merkeze ve eski Jandarma Komutanlığı önünde de E-5 Karayolu’na bağlanacak. Yolda şu an alt yapı ve genişletme çalışmaları başlatan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, tretuvar, aydınlatma, bisiklet yolları ve peyzaj çalışmasını tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yol asfaltlanacak.
Bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak olan yollar bölgedeki yerleşim merkezilerinde ikamet eden vatandaşlar ve bu bölgede çalışanlar açısından da daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacak.
BÖLGE İÇİN BÜYÜK RAHATLIK SAĞLANACAK
Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hadımköy trafiğinin her geçen gün daha da yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Bu yollar tamamlandığında Büyükçekmece’den Hadımköy gişelerine olan mesafe 4,5 kilometre yakınlaşacak. Bölgede çalışan, ikamet eden ve okullarına giden öğrenciler açısından büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. 2015 yılı yatırımına dahil ettiğimiz bu yollar bölge açısından hayati önem taşımaktadır. Her iki yolun faaliyete geçmesinin ardından paralel bir yol ile bu bölgenin ulaşım ağını tamamlamış olacağız. Böylelikle Hadımköy trafiğinde yüzde 30 oranında bir rahatlama olacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195