Title of a News Article

Çanakkale'ye gittiler (video)

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Çanakkale’ye götürüyor. 'Peygamberler Diyarından Şehitler Diyarına' sloganıyla başlayan gezilerin ilk etabında 250 öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına  ve Siyer- i Nebi  yarışmalarında

dereceye giren öğrencileri Çanakkale’ye götürüyor. Bilgi yarışması, şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren 250 öğrenci için Rabia Meydanı’nda uğurlama programı düzenledi. Programa; Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya, İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Uludağ, Mehmet Selim Polatkan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri Emir Elden, Abdulkadir Altundağ, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda konuşan Başkan Demirkol, geleceğin teminatı olan gençlerin Çanakkale'ye uğurlandığı bir program olduğunu vurguladı. Program hakkında bilgi veren Başkan Demirkol, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı : "Bu programda daha öncesinde ;Haliliye Bölgesindeki 104 bin öğrencinin tamamına kitaplar dağıttık ve 1. sınıftan 4. sınıflara kadar olan kısmında teknoloji bağımlılığı oluşmasın düşüncesi ile bilmece bulmaca kitapları dağıttık. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi dağıttık. Bütün okullarımızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği dahilinde bütün öğrencilerimizin katıldığı test halinde sınavlar yaptık. Bu sınavlarda başarılı olan her okuldan üç öğürenciyi 'Peygamberler Diyarından Şehitler Diyarına' diyerek uğurluyoruz.


Giderken gençlerimize şu bilgiyi arz etmek istiyorum. Çanakkale'de 250 bin vatan evladı din-ü devlet mülk-ü millet için gözünü kırpmadan şehit oldular. Gençler: Din-ü Devlet dediğimiz din ve devlet, Mülk-ü Millet dediğimiz oradaki mülk vatandır, vatan ve millet için 250 bin gencecik fidanımız kanlarını döktüler. Şahadet mertebesine ulaştılar. Ben buradan o şehitlerimize Canab-ı Hak'tan rahmet diliyorum ve o şehitlerimizin daha öncede defalarca ifade edilen şekliyle onların son nefesi bugün bizlerin nefes almamızı sağlamıştır.  Çanakkale'ye hiçbir zaman için savaş demiyorum, zafer demiyorum, Çanakkale bir destandır. Çanakkale'yi şimdi gideceksiniz, göreceksiniz oradaki şehitlerimize fatihalar okuyacaksınız. vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bu toprakları kanlarıyla sulayarak nasıl bizlere vatan yaptıklarını, ecdadımızın yaşadığı bu destanı bizzat mahallinde yerinde göreceksiniz. O şehitler bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inşallah kıyamete kadar bekasını sağladılar. Gençler! geleceğimiz size ait, geleceğimizi size emanet ediyoruz. Bu emanete sahip çıkınız. Şimdi sizleri buradan uğurlayacağız. Buradan uğurlarken sizlerin elinize kına yakacağız. Kına kurbanlık koça yakılır yine aynı şekilde analar evlatlarını askere gönderirken vatana kurban olsun düşüncesi ile Allah yolunda  kurban olsun düşüncesi ile Peygamberimizin yolundan devam etsinler düşüncesi ile bu davaya kurban olsun düşüncesi ile kına yakarlar. Bugün sizlerin ellerinize kına yakacağız. Kınalı kuzularımızı uğurlayacağız. Dönüşte şu şekilde döneceksiniz. Bir cihadı kazanmış mücahit gibi, bir savaşı kazanmış muzaffer bir komutan gibi döneceksiniz biz gözümüz arkada kalmadan demin saydığım: Devleti, Vatanı, Milleti, Bayrağı, Ezanı sizlere emanet edeceğiz."


Başkan Demirkol'un ardından selamlama konuşması yapan Şanlıurfa  Valisi Güngör Azim Tuna programı tertip ettiği için Başkan Demirkol'a teşekkür etti. Uzun bir emeğin ardından yapılan yarışmalarla dereceye girenlerin ödüllendirildiğini hatırlatan Vali Tuna, "Uzun süren bir emeğin sonucu burada binlerce gencimizin bir emeği var. Bunun neticesinde  bir yarışma yapılıyor ve dereceye giren gençlerimiz ödüllendiriliyor. Gönül isterdi ki hepsini gönderebilsek. İnşallah o günlerde gelir. biliyorsunuz lise öğrencilerimiz de belediyelerimizin desteği ile Çanakkale' ye gönderiyoruz. Şimdi bu yarışma da var. Havayolu karayolu derken helalde her sene artan bir sayı ile biz Peygamberler diyarı Şanlıurfa'mızdan şehitler diyarı Çanakkale'ye binlerce gencimizi bu şekilde Çanakkale'ye uğurlayacağız" dedi.


Açıklamanın ardından öğrencilerin ellerine anneleri tarafından kına yakıldı.  İl Müftüsü İhsan Açık'ın duasının ardından ise öğrenciler ve öğretmenleri ile görevliler, otobüslere binerek Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195