Title of a News Article

Çelik :O Gece Kobani’de neler yaşandı?

.

Çelik :O Gece Kobani’de neler yaşandı?
banner206
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ak Parti Şanlıurfa milletvekili  Faruk Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin “O gece Kobani’de kimler hazırlık yaptı? Kimler Türkiye’ye geçiş yapacaktı? Nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kıbrıs’ta kimler dirsek teması yaptı” sorularını gündeme getirdi.
Çelik, bazı gazetecilerle sohbetinde bu konularda bildikleriyle ilgili ayrıntıya girmeyeceğini belirterek, özetle şöyle dedi:

SINIRDA HAREKETLENME İDDİASI

“Darbecilerin dertleri Türkiye’de kaos oluşturmaktı. Bazı açıklamalar bekliyoruz. 15 Temmuz gecesi Kobani’de ne hazırlık yapıldı? Müttefikler açıklasın. O gece Kobani’den kimler Türkiye’ye gireceklerdi? Neler yapacaklardı, nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kaç milyon vatandaşımızın şehadetine sebep olacaklardı? Seçim bölgemden aldığım bilgilerden söz ediyorum. Bölgedeki yetkililer, karşı tarafta, aynı saatlerde, silahlı bazı hazırlıklar yapıldığını biliyor. Başarılı olması halinde Türkiye’ye sızılacağına dair bilgiler var. Bölgeye gittiğimizde bize de anlattılar.
BUNLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Ne yapacaklardı, gelip bölgeyi işgal mı edeceklerdi? Baskı aracı mı olacaktı? Bölge de bir şeyler mi ilan edeceklerdi? Güney sınırında hazırlık ve hareket-lilik olduğuna ilişkin ciddi duyumlar var. Kıbrıs’tan kimler geldi? Kiminle dirsek teması yapıldı? Kimlerin mesajı taşındı? İncirlik Üssü’nde neler yaşandı? Sınırımızda ne planlandı? Bunların peşindeyiz, bunları ortaya çıkaracağız.
TARIMDA FETÖ TARAMASI

Bakanlığımızda FETÖ ayıklaması yapıyoruz. Sayı 1600’ü buldu. Devletin tespitleri var, onu esas alıyoruz. Yanlış yapmama adına, açığa alınanlarla ilgili veriler değerlendiriyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde en son baktığımda 10 gübre bayiliği iptal edildi.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195