Title of a News Article

Çelik'ten kınama

Çelik'ten kınama
banner206

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına büyük tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve eski Bakan Çelik'ten kınama.

Ak Parti Şanlıurfa ve Bursa eski Milletvekili eski Bakanlardan Faruk Çelik, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararını, "kabul edilemez", "haksızlık" ve "hukuksuzdur"değerlendirmesinde bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti 

ABD’nin S 400 ile ilgili haksız yaptırım kararını kınıyorum. 

Ey ABD; 

Muadilini parasıyla verin dedik vermediniz.

Aynı silaha sahip NATO üyeleri var dedik duymadınız.

Müttefikiz konuşalım dedik, yaptırım kararı aldınız.

Müttefiklik anlayışınız,adaletiniz batsın!!!

OKTAY: DİK DURUŞUMUZU ETKİLEYEMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD tarafından alınan yaptırım kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki ulusal çıkarları ve savunma sanayi için attıkları adımlardaki kararlılıklarını daha da artıracağın söyledi. Oktay, "Türkiye’nin dik duruşunu herhangi bir ülkenin yaptırım kararı etkileyemez. ABD’nin bu kararını kınıyor ve düştüğü bu yanlıştan bir an evvel dönmeye davet ediyoruz" dedi.

İSMAİL DEMİR: HEDEFİMİZDE KARARLIYIZ

Yaptırımların hedefindeki isim olan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız savunma sanayi hedefimizde kararlıyız. Benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek, Türk savunma sanayisini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir."

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ: S-400'LER EN KISA ZAMANDA KULLANILMALI

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada "S-400'lerin alımı Türkiye'nin egemen kararıdır; o nedenle yaptırım adımını asla kabul etmemekteyiz. Şimdi yapılması gereken 2.5 milyar dolarlık yatırım yapılan bu sistemin en kısa zamanda kullanılır hale getirilmesidir" ifadelerini kullandı.  

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195