Title of a News Article

Çelik'in önerisine Erdoğan destek verdi...

Çelik'in önerisine Erdoğan destek verdi...
banner206

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüzde 50+1 barajının aşağı çekilmesi tartışmalarına ilişkin bir soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ön hazırlığımızı yapar Meclis'e getiririz" dedi.Eski bakan Faruk Çelik’in gündeme getirdiği ‘Yüzde 50+1’ zorunluluğunun ortadan kalkması için bir çalışma başlatılacağının ilk sinyalleri geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yeni yasama yılı açılış oturumu sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu konuda bir çalışma yaparak Meclis’e getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu durum bir Anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis’tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

YÜZDE 50+1 TARTIŞMALARI

AKParti’nin kurucu isimlerinden ve eski bakanlardan Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda yaptığı açıklamada yeni sistemin Türkiye’yi yoracağını belirterek, ‘Yüzde 50+1’ oranının değişmesi gerektiğini savunmuştu.

Söz konusu değişiklik önerisi oyları hızla düşen AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarda kalmak için yeni bir hamle olarak görülürken, Ak Parti  içerisinde ve muhalefette bu konunun nasıl ele alınacağı merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195