Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!

.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sisteminin oluşturulması Savunma Sanayi Başkanlığımız öncülüğünde başlatıldı. İlk teslimat 2021 yılında. Projenin ismi Siper olacak" dedi.

umhurbaşkanı Erdoğan'ın Karaman'a yaptığı canlı bağlantıda, HABRAS test alanında 1 metre duvar kalınlığı olan sığınak delinerek imha edildi. İlk kez yapılan test 7 saniye sürdü ve başarıyla gerçekleştirildi. Erdoğan'ın talimatıyla Pulat ilk kez test edildi. Lazer silah testi de başarıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme alt yapılarını ve sanayi projelerini test etmek için bir araya geldi. Bu projelerin ülkemizi kazandırılmasında emekleri geçen bütün hocalarımıza ve mühendislerimizi tebrik ediyorum. Yüksek çözünürlüklü gözlem uyduları, uydu fırlatma sistemleri konusunda gerçekten önemi neticeler alıyoruz. Hedeflerimizden biri de uydu kameraların ve büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. OPMER işte bu amaçla kurulmuştur.

 

"ÜLKEMİZDE İLK KEZ KURULAN OPMER DÜNYADA SAYILI LABORATUVARLARDAN BİRİSİDİR"

- Kritik tasarımların, bilgi birikimlerinin ve ödenen yüksek tutarlarının yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Ürünleri ölçüm ve entegrasyon faaliyetlerini de bu istasyonda yürüteceğiz. Ülkemizde ilk kez kurulan OPMER dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir.

- Savunma sanayinde yüzde 20'lerde olan millilik oranının bugün yüzde 65'lere çıkardık işte bu başarının arkasında açılışını yapmış olduğumuz tesis gibi sergilenen maharetler vardır.

 

- Ulaştığımız seviye ile yetinemeyiz. İşte bu anlayışla savunma sanayine yüzde 65 olan millilik oranını daha da yukarılara taşıyacağız. SAGE geliştirdiği yüksek silah sistemleri ile savunma sanayimize büyük katkıda bulunuyor. HABRAS da bu katkılardan biridir.

- HABRAS'ın işleme alınması ile birlikte savunmaya sanayimiz sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu bir özelliğe sahip olacak. Bu kritik sistemin ülkemize ve savunma sanayimize hayırlı olmasını diliyorum.

- Savunma sanayi sektörümüz bugün binden fazla şirket yanında KOBİ'lerin ve araştırma kuruluşları ile milli bir yapıya dönüşmüş durumdadır. Bu milli yapının ortaya çıkardığı ürünlerinden biride pulat aktif koruma sistemidir.

- Bu teknoloji ile silahlı kuvvetlerimiz en hayati birliklerinden olan tank birliklerimiz için hayati bir önem arz ediyor.

- Savunma sanayimizin ve yerli teknolojilerimiz başka özgün ürünü ise yüksek güçlü lazer sistemi geliştirmesi kısa adıyla ışın sistemidir. İlk denemelerde yüksek başarı sağlayan sistem önümüzdeki  dönemlerde hava araçlarında ve gemilerde kullanılabilinecek.

 

TARİHİ PROJENİN ADINI AÇIKLADI: SİPER

- İlk adımı bugün atıyoruz. Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar başlatıldı. İlk teslimatları 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bugün ayrıca bu projemizin de ismini ilan ediyoruz. SİPER.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195