Title of a News Article

Dede Mirasını Antik Cam Evine Dönüştürdü

Hatay’da, cam işleme sanatçısı Şadi Asfuroğlu, dedesinden kalma evini Antik Cam Evi olarak müzeye çevirdi.Asıl mesleği diş hekimliği olan Asfuroğlu, hobi olarak başladığı cam işleme sanatını müzeye çevirdiği dededen kalma tarihi Antakya...

Dede Mirasını Antik Cam Evine Dönüştürdü
banner206
Hatay’da, cam işleme sanatçısı Şadi Asfuroğlu, dedesinden kalma evini Antik Cam Evi olarak müzeye çevirdi.
Asıl mesleği diş hekimliği olan Asfuroğlu, hobi olarak başladığı cam işleme sanatını müzeye çevirdiği dededen kalma tarihi Antakya Evi’nde gelecek kuşaklara aktarmak istiyor. Asfuroğlu, müzeyi ziyaret eden çocuklara cam sanatının inceliklerini gösteriyor.
1990’lı yıllarda cam işleme sanatına bir hobi olarak başladığını belirten Şadi Asfuroğlu, “Asıl mesleğim diş hekimliği ama ben bu işi severek yapıyorum. Kendi mesleğimizin dışında hobi olarak başladığımız bir çalışma ve şu an bir cam müzesi ve cam atölyesi haline geldi. Burada ürettiğimiz ürünler kültürel hediyelik eşya anlamını taşır. Antakya’ya Türkiye’yi anlatır. Anadolu’yu anlatır. Yani buraya gelen misafirler, Antakya’ya özgü Antakya’ya dair bir şey almak isterse camla ilişkisi varsa mutlaka bize uğruyor. Onlara bir şeyler veriyoruz. Onlarda alıp götürüyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195