Title of a News Article

Demirtaş'a bir şok daha!

.

Demirtaş'a bir şok daha!
banner206

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gelen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve avukatlardan oluşan heyet, izinleri olmadığı sebebiyle Demirtaş ile görüşemedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve avukatlardan oluşan bir heyet, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ı ziyaret etmek için cezaevine geldi.

Cezaevi girişinde heyetten milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Celal Doğan, araçlarıyla içeriye alındı.

Gerekli izinleri olmadığı sebebiyle Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşemeyen Önder ve Doğan, cezaevi müdürü ile görüşmelerinin ardından cezaevi çıkışında ortak basın açıklaması yaptı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Burada her türlü hukukun genel, evrensel ilkelerine ve yerleşik uygulamalara aykırı bir şekilde bir HDP’li vekillerin görüşme yapmalarına garip kısıtlamalar getiriliyor. Kabul edilemez buluyoruz" dedi.

 

"Cezaevi yönetimi ile görüştük"

Önder, Demirtaş ve Zeydan ile görüşemediklerini belirterek, "Tabi ki yine arkadaşlarımızla görüşemedik. Cezaevi yönetimi ile görüştük. Duyduğumuz sıkıntıları ve önerilerimizi aktardık, onlarda dinlediler sonuçta devlet memuru. Biz yapılan uygulamaların farkındalığını onlara duyurmak açısından böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar kendileri ile görüşemesek de buralara gelip gitmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"Çok hayırlı bir referandum olacak"

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum ile ilgili de görüşlerini bildiren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Çok hayırlı bir referandum olacak Türkiye için. Bu konuda parti görüşümüz var. Hayır’ı örgütlemek üzere merkezi kararımız var. Selahattin Bey’de bu doğrultuda düşünüyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195