Title of a News Article

Devlet Eski Devlet Değil

HABERİN GALERİSİ
İZDES toplantısı

İZDES toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen İçişleri Bakanlığı, verdiği hizmetlerdeki memnuniyeti tıpkı özel sektörlerdeki gibi ölçüyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması hedefiyle uygulanan “İzleme Değerlendirme Sistemi” (İZDES) bilgilendirme toplantısı Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

 İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) izleme heyeti, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil başkanlığında yapılacak çalışma ziyareti için Şanlıurfa’ya geldi.

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil başkanlığında, Jandarma Genel Komutanlığından Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğünden Mehmet Murat Ulucan, Göç İşleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok ve planlama uzmanlarından oluşan heyet, Şanlıurfa Valiliğinde Vali Vekili Tarık Açıkgöz ve Vali Yardımcısı Ufuk Akıl tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Valilik makamında ağırlanan Müsteşar Yardımcısı Erdil ve beraberindeki heyet üyeleri, proje hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçtiler.

Şanlıurfa Barosu, Esnaf Sanatkarlar Odası, Mimarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Tabipler Odası Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası gibi kuruluşların yanında proje kapsamında olan farklı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kamu kuruluşlarından hizmet alan bazı vatandaşlar ve muhtarların katıldığı değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil yaptı.

Erdil konuşmasında, çalışma ziyareti kapsamında bulundukları Şanlıurfa’daki faaliyetlerinin, görüş alışverişi ve istişare şeklinde gerçekleşeceğini belirterek, “İçişleri Bakanlığı olarak Valilikler kanalıyla taşrada verdiğimiz hizmetleri alanlarla istişare edip, onların değerlendirmelerini, görüşlerini ve önerilerini toplamaya geldik. İZDES Projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerin vatandaşlar tarafından nasıl değerlendirildiğini izlemek amacıyla yürütülüyor. Bu çalışmamız daha önce bir boyutuyla yapıldı. Şu anda ikinci boyutuna başlıyoruz” dedi.

İZDES Projesi hakkında yapılan basın açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

İçişleri Bakanlığı olarak, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimizdir.

Bu hedef doğrultusunda; Bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek, Valiliklerimizdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere İZDES PROJESİ’ni (İzleme Değerlendirme Sistemi) başlattık. Bu projenin birinci aşamasında 58 ilimizi ziyaret ederek 2 bin 500’e yakın personelimizle bir araya geldik. Yıl sonuna kadar tüm illerimizi ziyaret etmiş olacağız.

Projenin ikinci aşamasının teması “Vatandaş odaklı hizmet seferberliği” olarak belirlenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Devleti temsil etmek, milletin gönlünü almakla olur” ifadeleri doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı olarak Valiliklerimizde başlattığımız “Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği” kapsamında, bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Müsteşar yardımcılarımız başkanlığında, bakanlığımız üst düzey yöneticilerinden ve uzmanlarından oluşan altışar kişilik heyetlerle ilk ziyaret programımız Hatay, Şanlıurfa, Bolu ve Bitlis illerimizle başladı.

Vatandaş odaklı hizmet seferberliği, öncelikle “Dinleme ve empati” prensibi üzerine kurgulanmış bir projedir. Bu proje kapsamında bakanlığımızca uygulanan halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve muhtar bilgi sistemi, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi proje ve uygulamalar hakkında, ticaret sanayi odaları ve borsaları, esnaf sanatkar odaları, ziraat odaları, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmeyi, görüş alışverişinde bulunmanın yanında Valiliklerimizin iletişim ve işbirliği kapasitesini de değerlendirmeyi amaçlıyoruz.

Bu projenin amaçlarından bir diğeri de bakanlığımız birimlerince sunulan emniyet, asayjş, trafik, 112, nüfus göç ve benzeri hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımızla bire bir görüşmek suretiyle hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini ölçmek olarak belirlenmiştir.

Bu çalışmanın çıktısı, 81 il Valiliğimizin tamamın aait ve sonut görüşmelere, ziyaretlere dayalı bir değerlendirme raporu olacaktır. Hedefimiz, bu raporlar doğrultusunda geçmiş medeniyetimize ve gelecek vizyonumuza uygun merkezi ve yerel düzeyd eyönetim politikaları ve stratejileri oluşturmak suretiyle vatandaş memnuniyetini artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir.

İZDES Projesinin ikinci aşaması olan vatandaş odaklı hizmet seferberliğinin hayırlı olmasını diliyor, görüş ve önerileriyle bize yol gösterecek aziz milletimize şimdiden teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195