Title of a News Article

Erdoğan Babam Fanidir...

.

Erdoğan Babam Fanidir...
banner206

 Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Tek adamlık olsa olsa seçim üstüne seçim kaybedip, kimseye hesap vermeden bütün başarısızlığıyla yüzsüz bir şekilde aynı koltukta oturmaktır. Biz Türkiye'de tek adamları iyi biliriz." dedi. Erdoğan " istediğimiz sistem yarının Türkiyesi içindir. Babam bugün var, yarın yok, yani Bu dünyada Fanidir" dedi.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Ibrahim Halil Yıldız, Vali Güngür Azim Tuna ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu ile birlikte önce Ensar kitap evine giden Bilal Erdoğan, daha sonra TÜGVA şanlıurfa il başkanlığının açılışını yaptı.


Erdoğan, TÜGVA Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından GAP Tarımsal Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değişime ihtiyacının had safhada olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanların hep bir ağızdan "Gidecek yerimiz olmadığını düşündük" ifadelerini kullandığını belirten Erdoğan, söz konusu girişimin başarılı olması halinde Türkiye'ye kimsenin kapısını açmayacağını ifade etti.

Erdoğan, Anadolu insanının tek vatanının olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla gereksinim duyulduğunu dile getirdi.

Türk milletinin liderine sahip çıktığını dile getiren Erdoğan, "Bu millet belki merhum Menderes idam edilirken sokaklara çıkamadı, belki merhum Özal'a hakkıyla sahip çıkamadı ama Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun liderlik ettiği iradesine sahip çıkmayı 15 Temmuz'da gösterdi." diye konuştu.

"Tayyip Erdoğan 14 yıl sağ salim yönetti"

Erdoğan, Türkiye'de milletin ideali ve geleceği için gecesini gündüzüne katan bir siyasi iktidarın bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Tek adamlık olsa olsa seçim üstüne seçim kaybedip, kimseye hesap vermeden bütün başarısızlığıyla yüzsüz bir şekilde aynı koltukta oturmaktır. Biz Türkiye'de tek adamları iyi biliriz. Şimdi Tayyip Erdoğan 'Ben faniyim' diyor. Tayyip Erdoğan, bu milletin birleşmesini ve güçlenmesini sağlayacak liderliği yaptı ama bir şeyi daha başardı; yönetilemez hale getirilmiş darbelerden, koalisyonlardan, ekonomik krizlerden, ara dönemlerden yönetilemez hale getirilmiş bir ülkeyi bütün global finansal krize rağmen, bütün dış tahrikli kalkışma denemelerine rağmen, parti kapatma girişimlerine, Gezi kalkışmasına, 17-25 Aralık operasyonuna, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen bu gemiyi 14 yıl sağ salim yönetmeyi başardı. Bu ülkeye istikrar getirmeyi, ekonomik büyümeyi getirmeyi başardı. Milli gelirimizi 3 katından daha fazla büyüme seviyesine getirdi."

"Halkın iradesi yönetmesin diye anayasa yazıldı"

Türkiye'de AK Parti öncesinde ortalama hükümet ömrünün 14 ay olduğuna değinen Erdoğan, ülkenin geçmiş dönemde ekonomik krizlerden darbelere, hükümet kurma kavgalarına kadar birçok sıkıntıyı yaşadığını hatırlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığını sıkıntılarda mevcut sistemin etkili olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Bu sistem koalisyon üreten bir sistemdir. Bu sistemi uygulayan darbeci zihniyetle 1960 ve 1980 darbesini yapan ve 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar aynı zihniyet. Türkiye'yi halkın iradesi yönetemesin diye anayasa yazıldı. Halk gitsin oyunu kullansın, siyaset devamlı boşluk şeklinde dizayn olsun ve böylelikle bürokrasi, sermaye sahipleri ve medya yöneticileri, yargı vesayeti yönetsin, yeri gelince yine darbeciler yönetsin. Buna göre bir sistem kurdular. Bu anayasayı 'Mecliste yeniden baştan sona yazalım' dediğimiz zaman Cumhurbaşkanımız bunun için başbakanlığı döneminde de elinden geleni yaptı. Ne dediler? 'Bu Meclis yeni anayasa yazamaz' dediler. Çünkü 'Anayasa yazmak için kurucu meclis gerekir' dediler. 'Kurucu meclis halkın seçtiği değil darbecilerin kurduğu meclis' dediler. Yani bu ülkede darbe yapılırsa darbeciler anayasayı yeniden yazma hakkına sahiptir ama halkın oylarıyla, seçtiği halka hesap verenlerin kurduğu meclisten 'yeni anayasa çıkmaz, çıkarılamaz' dediler."

Bu ifadelerle halkın kandırılmaya çalışıldığını ancak "15 Temmuz'u yenen halkın bunu yutmayacağını" belirten Erdoğan, bunun da 16 Nisan'da sandıkta gösterileceğini dile getirdi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin yeni sistem ve anayasa değişikliğine ilişkin kampanyalarında yalanlar söylediğini ifade ederek, söz konusu sistemle muhtarlıkların kapatılmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195