Title of a News Article

Erdoğan :" Onların da inine gireceğiz "

.

Erdoğan :" Onların da inine gireceğiz "
banner206
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DAİŞ'de kökünü kazımakta kararlıyız mesajını verdi . Şanlıurfa dan büyük katılımın olduğu ve onbinlerce kişinin katılımıyla yapılan mitingte konuşan Erdoğan tüm terör örgütlerine mesaj verdi.
 Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz namerde boyun eğer miyiz? Eğmedik eğmeyeceğiz. 4 yıl önce Ramazan Bayramının 2.günü PKK bombalı araçla saldırmış, 10 vatandaş şehit etmişti. 8 gün önce DAEŞ saldırdı, Gaziantep boyun eğdi mi? Onlar şehit oldu. Buradan söylüyorum. DAEŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız" dedi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanında binlerce vatandaşa seslenen Erdoğan, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile konuşmasına başladı. Gaziantep'e taziye ziyareti için geldiğini söyleyen Erdoğan, "Gaziantep 20 Ağustos'ta terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. 14 yaşındaki bir çocuğu intihar eylemcisi olarak kullanıp can aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınları ile birlikte tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, masumları katledenler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Milletin idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci TBMM'dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz. Sizin bu talebinizi ilettim ve buradan tekrar iletiyorum. Ben düşüncemi söylüyorum. Bir taraftan darbede 241 vatandaş, burada 54, diğer tarafta 16, öldürülecek. Öldürenler ellerini kollarını sallaya sallaya gezecekler. Bütün dünyada idam hala var. Kara Avrupası hariç, Akdere Mahallesindeki kınada kan dökenler, eğer bu şekilde Gazianteplilere baş eğdireceklerini sanıyorsa yanılıyorlar. Gaziantepliler burada, siz neredesiniz. Şehirdeki Suriyeliler burada, bombalı saldırıdaki mahallemizdeki etkin köken ve meşrebine bakarak tahrik edeceğini sananlar bir kez daha hüsrana uğradılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Gaziantep bunun en güzel örneğidir" şeklinde konuştu.
Cerablus'taki operasyonu da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cerablus ne oldu. Karkamış'a sürekli saldırdılar. Artık yetti dedik. Cerablus'un sahipleri yerleşmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. ÖSÖ ye her türlü desteği verdik. Onlar da gereğini yaptılar. Sizler eğilmediniz, tanklar, helikopterler size boy eğdiremedi, 241 şehit 2 bin 194 yaralımız oldu ama durmadınız. Ama o köprü 15 Temmuz Şehitler köprüsü oldu. Kardeşlerim bu millet zaten gaziydi. Burası Gaziantep, namerde boy eğer miyiz? Eğmedik, eğmeyeceğiz. 4 yıl önce Ramazan Bayramının 2. günü PKK bombalı araçla saldırmış 10 vatandaş şehit etmişti, 8 gün önce DAEŞ saldırdı. Ancak Gaziantep boyun eğdi mi, onlar şehit oldu. Buradan söylüyorum. DAEŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195