Title of a News Article

Erdoğan son noktayı koydu…

Erdoğan son noktayı koydu…
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı cinayetinin hesabının sorulması gerektiği hatırlatan Erdoğan, Mursi için de aynı adımı bekliyoruz. Bu tür olaylar yapanın yanında kar kalırsa dünyanın geleceği, dünya açısından, dünya siyaseti açısından da tehlikelidir" dedi. S400'ler konusuna da değinen Erdoğan, S400 teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti. Yaptırımın söz konusu olmayacağını da sayın Trump'tan duymuş olduk" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı iki günlük zirvede ele alınan konuları basın açıklamasıyla değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Muhataplarımızla güncel meseleleri görüştük. Ticaret savaşlarıyla ilgili korumacı tedbirleri ele aldık. G-20 bildirisi geleceğe yön verecek bir bildiri oldu. Türkiye'nin mültecilerle ilgili çabalarını ifade ettik. Mülteciler için 37 milyar doları aşkın kaynak kullandık. Uluslararası ticaret zirvenin en önemli konularından biriydi.

"İklim konusu G20'nin en önemli konularından biriydi. Biz en başından beri hakkaniyetli bir yaklaşım olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Ülkemize Paris ve BuonesBuones Aires zirvelerinde verilen sözlerin gerçekleştirilmesini, tutulmazsa adım atmayacağımızı söylüyoruz."

Siyasi sığınmacı kılıfının bedeli ağır olacak

"Demokrasiye kasteden darbecilerin 'siyasi sığınmacı' kılıfı altında korunması ve kollanmasının faturası tüm insanlık için ağır olacaktır."

KAŞIKÇI CİNAYETİNİN HESABI SORULMALI

Biz bu hassas tavrı merhum gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde de gösterdik. Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir.

BM raportörü Callamard'ın raporunun arkasında durarak adım atmasını bekliyoruz. Sorumluların en alttan en üste kadar yargılanmasını bekliyoruz.

MURSİ'NİN ŞEHADETİ ARAŞTIRILMALI

Mısır'ın seçimle başa gelip, darbeyle indirilen eski Cumhurbaşkanı Mursi için de aynı adımı bekliyoruz. Duruşma salonunda vefat etmiş, yarım saat hiçbir müdahale yapılmaksızın gelişen durum demokrasi ve insanlığa sahip çıkılmasını beklerdik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195