Title of a News Article

EYT düzenlemesi Cumhurbaşkanı masasında!

EYT düzenlemesi Cumhurbaşkanı masasında!
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT düzenlemesi hakkında sunum yapacak. 2023 yılı asgari ücret rakamı belli olurken, şimdi de gözler EYT düzenlemesine çevrildi. EYT’de yaş sınırı olacak mı? EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 
 

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca kişinin gündeminde yer alan 2 önemli konu vardı. Bunlardan birincisi yeni asgari ücret, diğeri ise EYT düzenlemesiydi. 2023 yılı asgari ücret rakamı geçtiğimiz günlerde 8.500 lira olarak açıklandı. Hükümetin verdiği bu kritik karar sonrası EYT Yasası içinde vatandaşı memnun edecek bir çalışma yapıldığı dile getirilmişti.

2022 yılının son Kabine Toplantısı Emeklilkte Yaşa Takılanlar gündemi ile bugün toplanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT düzenlemesi için gelen önerileri  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Peki, EYT'de yaş şartı kalkacak mı? EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor, şartları nelerdir? İşte Bakan Bilgin'in son açıklamaları ve EYT ile ilgili detaylar.

EYT'DE GÖZLER O SAATTE!
2022 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Kabine Toplantısı'nın 15.30'da başlaması ve yaklaşık 3 saat sürmesi bekleniyor. Kabine'de görüşülecek önemli konulardan birisi de EYT yasası olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında EYT düzenlemesine son noktayı koyması ve önemli detayları aktarması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN'DEN EYT'DE YAŞ ŞARTI AÇIKLAMSI: GÖZLER KABİNE'DE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada "EYT'de yaş konusu henüz netlik kazanmadı, düzenleme 2023 öncesinde Meclis'e sunulmuş olur" diye konuştu. EYT'yle ilgili değerlendirmelere devam eden  Bakan Bilgin, yaş şartı sınırlamasının getirilme ihtimaline ilişkin, "Son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, ileteceğim, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı kesinlikle söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim. Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak." dedi. (F5HABER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195