Title of a News Article

Faruk Çelik'ten Urfa'daki olaylarla ilgili flaş açıklama...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya'da yapılacak olan Expo 2016 öncesinde Kanal Urfa'ya canlı yayında Sunucu Ahmet Köse'ye yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da yaşanan elektrik konusuna değindi.

Faruk Çelik'ten Urfa'daki olaylarla ilgili flaş açıklama...
banner206

Tarımsal sulamada kullanılan elektrikte geçiş sürecinde devlet tarafından yüzde 60'lık bir destek sağlandığını kaydeden Bakan Çelik, dağıtım şirketiyle yapılan görüşmeyle beş puan da şirketin fedakarlık yaptığını belirtti. Sayaçların takılması gerektiğinin altını çizen Bakan Çelik: "Sayaçlar takılacak ve elektrik kesintisiz bir şekilde verilecek. Ben Buradan vatandaşlara bir kez daha söylüyorum. Üçte bir maliyet içeren bu düzenlemede vatandaşlarımız sayaçlarını taksınlar. eğer elektriklerinde düzenli bir akış olmaz ise o zaman bizim firmanın karşısında çok sağlam, sert bir duruş sergileyeceğimizi bilsinler. Ama öncelikle her evde sayaç olduğu gibi, her işletmede sayaç olduğu gibi her kuyunun başında da sayacın olması gerekiyor. Ona göre suyun daha tasarruflu kullanımına, yeteri kadar suyun kullanımına, yeteri kadar enerjinin kullanımına geçmemiz gerekiyor. Bu konu şu anda taraflarla görüşülen bir konu" dedi. 

Şanlıurfalı vatandaşların bazı provokatif eylemlere bu meseleleri alet etmeye çalışanlara uymamalarını isteyen Bakan Çelik: "Sorunun çözümü için hep vatandaşımızın yanında olduk, hep çiftçimizin yanında olduk. Hele hele Tarım Bakanı olarak her zaman yanlarında olmak durumundayım. Bunun için provokasyon kokan bazı eylemcilerin veya buradan bölgeyi huzursuz etmeye çalışanlara prim vermemelerini istiyorum. Varsa bir sorun onu bizim konuşup çözeceğimizi bilmelerini istiyorum" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195