Title of a News Article

Firmalar Faruk Çelik'le görüştü..

Şanlıurfa'dan Ankara'ya giden Taşeron firmaları ve ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik ile gündemi değerlendirdiler.

Firmalar Faruk Çelik'le görüştü..
banner206
 Eski Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili  Bakan Faruk Çelik  ile görüşen taşeron firmaları Bu düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi ile Türkiye genelinde birçok firmanın büyük zarara uğrayacağını belirttiler. Devlet tarafından artık yapılamayacak olan ihalelere ve bu düzenleme için şirketlere herhangi bir geçiş zamanı verilmesinden şikâyet ettiler. 

ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, Faruk Çelik'le görüşerek bu duruma bir an önce önlem alınmassa firmaların iflası bir yana Urfa'da 6000 kişi işsiz kalacağını belirtti. Türkiye 100 lerce firmanın iflas edeceğini ve binlerce kişinin işsiz kalacağını dile getirdi.
Faruk Çelik ise ŞUTSO Meclis Başkanı Kemal Süt'e gereken ne ise yapılacağını bildirerek şunları kaydetti, "Tabi ki Türkiye'de önemli kararlar alındı. Bu kararlar sonrasında ise binlerce kişi işsiz kalacak ve yüzlerce firmanın ise mağdur olacağı belirtildi. Bende en yakın zaman da gerekli mercilere ve Bakanlarımıza bildireceğim. Benim elimden ne geliyorsa firmalar ve işsiz kalan işçiler için her şeyi yapacağım." dedi.


Taşeron işçilere kadro verilmesine izin verecek yasanın çıkmasıyla piyasadaki en az 17 bin şirketin mağduriyet yaşayacağının öne sürüldüğü raporda, özel sermaye kuruluşlarının bu yasa karşısında uğrayacağı sosyal ve ekonomik zararların da ele alındığına değinen ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, 17 bin şirketin fiilen hizmet sunduğu ve hemen hemen her şirketin iki kişilik ortaklı yapıdan oluştuğunu ve toplamda 34 bin kişinin bahsi geçen yasadan etkileneceğinden dolayı oluşacak mağduriyetler için de önlem alınması gerektiğini söyledi. Kemal Süt, taşeron firmalarda çalışan personelin daha iyi koşullara sahip olup kadroya geçecek olmalarından memnun olacaklarını ancak, bununla birlikte faaliyetleri sona erecek firmaların kaygılarına dikkat edilmesini istedi.

ATO’nun raporunda yasanın çıkması durumunda bu şirketlerin ticari faaliyetlerini sonlandıracağını ve en kötü ihtimal ile 500 bin kişinin işsiz kalacağının ve %10,7 işsiz oranının olduğu bir ülkede böylesine bir işsiz kişi sayısının artması ülkeyi çok derinden etkileyeceği vurgulanırken, halen faaliyet göstermekte olan 17 bin şirketin bankalara en düşük ihtimal ile 500.000 TL borcu olduğunu varsayılırsa bu şirketlerin nakit kredi borçları ortalama 8.500.000.000 (Sekiz Milyar Beş Yüz Milyon Türk Lirası) olarak hesaplandığı, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi ile 2017'de ticari hayatına son verecek olan şirketlerin halen mevcut olan tahmini 1.500.000.000,00 TL (Bir Milyar Beş Yüz Milyon Türk Lirası) SGK prim, Stopaj ve KDV borçlarını ödeme imkanı kalmayacağına dikkat çekildi.



Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 18:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat sincar
Ferhat sincar - 6 yıl Önce

Firmalara bakin hey masalah

Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Bu şirketler neyin peşinde taşeronun w gözleri yeteri kadar kazandılar..sanki fabrika kapandı malları ellerinde kaldı herkes şirketçi olmuş
REİS TAŞERONA SOZ VERDİ ..KOMISYONCULARA DUR DEDİ
.

Adalet
Adalet - 6 yıl Önce

Yeter yiye yiye ülkeyi bitirdiniz

Mehmet öztürk
Mehmet öztürk - 6 yıl Önce

Eski Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik yazmışsınız bu nasıl bir cümle türkçe edebiyat dilbilgisi hocanız görürse üzülür
Çok güldüm
Doğrusunu yazayım da öğrenin : ak parti şanlıurfa milletvekili ve eski bakan faruk çelik diye düzeltin

SIRADAKİ HABER

banner195