Title of a News Article

Flaş.. Başörtüsü yasağı geliyor

.

Flaş.. Başörtüsü yasağı geliyor
banner206

Avrupa Adalet Divanı; iş verenlerin, çalışanların "gözle görülebilir dini sembol niteliğindeki kıyafetleri" giymelerine yasak getirebileceğine hükmetti. Karara ilk tepki Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den geldi. Tüfenkci, "Olay İslam'a karşı Haçlı saldırısına dönüşüyor" dedi.

Avrupa Birliği'nin üst mahkemesi Avrupa Adalet Divanı (ECJ), kadınların çalışırken başörtüsü takıp takmamasına dair verdiği ilk kararda, işverenlerin gözle görülebilir dini semboller giyilmesini yasaklayabileceği kararını verdi.

Reuters'ın haberine göre, Lüksemburg merkezli Avrupa Adalet Divanı, Fransa ve Belçika'da iki kadının başörtülerini çıkarmayı reddetmelerinin ardından işten çıkarılmaları üzerine açtıkları dava sonucu ortak karar verdi.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, "Herhangi bir siyasi, felsefi veya dini sembolün giyilmesini yasaklayan bir iç kural, direkt olarak ayrımcılık anlamına gelmez" denildi.

Her iki davada da Belçika ve Fransa'daki temyiz mahkemeleri, Avrupa Adalet Divanı'nın, AB içtihatları doğrultusunda konuyla ilgili mütalaa vermesini istemişti.

 

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ: HAÇLI SALDIRISINA DÖNÜŞÜYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına ilişkin, "İslam'a karşı Haçlı saldırısına dönüşüyor" dedi.

Tüfenkci, Türkiye'nin Hollanda'ya uygulayacağı yaptırımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, "Hollanda'ya ekonomik anlamda yaptırım düşünmüyoruz. Halkların alacağımız karardan etkilenmesini istemiyoruz" diye konuştu.

 

BELÇİKA VE FRANSA'DA ÇALIŞAN İKİ KADIN BAŞVURMUŞTU

Avrupa Adalet Divanı, Belçika ve Fransa'da başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için işten atılan iki kadın ile ilgili kararını verdi ve işyerlerinin çalışanların dini sembol nitelikteki kıyafetlerine yasak getirebileceği yönünde karar verdi.

 

ZAMANLAMAYA DİKKAT

Göçmen ve mülteci nüfusunun egemen olduğu Hollanda parlamento seçimlerinden bir gün önce bu kararın açıklanması dikkat çekti.

 

f5haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195