Title of a News Article

Geleneksel Özbek Pilavı Günü Yapıldı

HABERİN GALERİSİ
Vali Erin Ceylanpınar'da

Vali Erin Ceylanpınar'da

 Şanlıurfa’nın tüm mahalle ve ilçelerine yaptığı gezilerle vatandaşlarla buluşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in Ceylanpınar’a yaptığı gezide ilk durağı, 1982 yılında yaşanan Afgan-Rus savaşında Türkiye’ye sığınan Afganistanlı Özbeklerin yaşadığı Özbek mahallesi oldu.

Özbek mahallesi sakinlerinin çiçeklerle karşıladığı Vali Erin, geleneksel Özbek pilavı günü etkinliğine katıldı. Yapılan duaların ardından halka pilav dağıtan Vali Erin, daha sonra Şanlıurfalı Özbekler Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği merkezinde Özbek Türkleriyle hasbihal etti.

Orta Asya Türk kültür ve geleneklerinin yaşatıldığı mahallede, mahalle sakinleriyle birlikte yemek yiyen Vali Erin, yemekten önce Özbek Türklerinin geleneği olan ve misafire hürmetlerini  simgeleyen el yıkama yaptı. Yemek sonrası geleneksel Özbek giysileri hediye edilen Vali Erin, burada bir konuşma yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve devlet büyüklerinin selamlarını iletti.

Burada sizlerle birlikte yaşamaktan son derece mutluluk duyuyoruz diyen Vali Erin, “Sizlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşısınız. Vatandaşlarımıza götürmeye çalıştığımız hizmetlerin aynısını, hatta daha iyisini sizlere ulaştırmanın, sizlere getirmenin çabası içerisinde olacağız. Biz gelemediğimiz zaman Kaymakamımız burada, her zaman kendisini ziyaret edebiliriz, dertlerinizi, sıkıntılarınızı dile getirebilirsiniz. Her zaman kapımız, gönlümüz sizlere açıktır” dedi.

Anadolu toprakları ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ulu bir çınar olduğunu ve bu ulu çınarın kollarının bir kısmının zaman içerisinde çeşitli sebeplerle koptuğunu dile getiren Vali Erin, “Ama ulu çınarın kökleri bu topraklardadır. Bugün dünyada o çınarın gövdesinin bir uzvu olan kardeşlerimizin yanısıra, sıkıntı çeken ve zulüm gören tüm milletlerin sığınağı haline gelmiş durumdadır. Bugün sizlerle birlikte neredeyse yetmiş milletten insanlar burayı sığınacakları yer olarak görüyorlar ve geliyorlar. Biz de her zaman Kürt kardeşlerimize de Arap kardeşlerimize de Türkmen kardeşlerimize de kapılarımızı açtık. Gelmek isteyenlere, medeniyim diyen ülkelerin yaptığı gibi bir tutum içinde olmadık bugüne kadar. Aslında bu topraklar, bütün insanlığa uygulamalı şekilde bir insanlık dersi veriyor. Mazlumların kimliği, sıkıntıda olanın milliyeti, mahsum insanların mezhebi, meşrebi sorgulanmaz. Onun için de Türkiye Cumhuriyeti açık kapı politikasını öteden beri uygular. Sınırına dayanan tüm mazlumları kucaklamaya, onları burada barındırmaya hatta kendi vatandaşlarıyla eşit haklara sahip onurlu, şerefli insanlar olarak yaşamaları için gerekli koşulları oluşturmaya çalışıyor, çaba sarfediyor” dedi.

Ceylanpınar’daki Özbeklerin 35 yıldır Türkiye’de bulunduğunu ve bu sürede çalışkanlıkları, ortak değerlerimize olan bağlılıkları, bu topraklarda yaşayan dirliği, birliği, bağımsızlık ve özgürlüğü temelindeki ilkelerine uyumu ile takdir ve teşekkürü hak ettiğini kaydeden Vali Erin, “Ortak değerler dediğimiz bu ülkenin daha çok büyümesi, mazlum ve ezilmiş insanlara daha çok kucak açabilmesi, destek olabilmesi için devletimiz, milletimiz, vatanımız, bayrağımız ve inancımıza sadakatle bağlı olduktan ve samimiyetle bu ilkeler etrafında birleşmekten başka beklediğimiz bir şey yok. Bu otuzbeş senede rüşdünüzü ispatladınız. Allah sizden razı olsun. Bizlerin sunmamız gereken hizmetlerde aksaklık oldu ise, bilin ki bu kasıtlı olarak ihmal edilen bir hizmet değildir. Geniş bir coğrafyamız var ve bu insanlarımıza hizmet götürme zorunluluğumuz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sizin geldiğiniz 35 sene önceki devlet değil. Şu an çok daha güçlüyüz. Dünyada her an hesaba katılması gereken bir ülkeyiz. Yeryüzünde, emperyalizmin acı çektirdiği derdine ve feryadına koşabilen ve bunun için sesini yükseltebilen bir ülkeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece daha da yükseleceğiz. Bunu bozmaya çalışan, engel olmaya çalışanlar var. Bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Biz biliyoruz ki, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle, Özbeğiyle, Lazıyla, Çerkeziyle herkes eşittir, herkes aynı haklara sahiptir. Birbirimize dayandıkça, birbirimize güç verip, birbirimizin derdiyle dertlendikçe inşallah daha büyük bir ülke olacağız. Zenginliğimiz artacak, çoluk çocuğumuzun geleceği daha aydınlık olacak. Sadece yaşadığımız topraklar ve komşu ülkelere değil, daha önceden yaptığımız gibi dünyanın dört bir tarafına iyiliği, adaleti, merhameti, şefkati yayacak devlet olacağız, çünkü bizim dedelerimiz bunu yaptı. İnşallah onların yolunda ilerleyecek ve dünyanın dört bir yanına daha adil bir yönetim, daha hakkaniyete dayalı bir paylaşım, çocukların ve anaların ağlamadığı, kimsenin hakkının gaspedilmediği bir dünyanın olmasını arzu ediyoruz. Bu da kötü bir şey değil. Hepimizin bu uğurda çaba sarfetmesi lazım. Tekrar, ev sahipliğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aynı mahallede kurulu bulunan ve Özbek vatandaşların işlettiği bir konfeksiyon atölyesini de ziyaret eden Vali Erin, daha sonra Ceylanpınar ilçe merkezine geçerek esnaf ziyaretleri yaptı. Bir kahvehanede çok sayıda vatandaşla bir araya gelen Vali Erin, vatandaşların sorunlarını dinleyip, onlarla sohbet etti.

Vali Erin’e ziyaretinde, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195